Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ny klinik i Svendborg: Hypnose til terapeutiske formål

Ægteparret Sandra Ros og Agust Helgi Helgason, som åbner klinik på torvet i Svendborg,  kommer fra Island, men har boet i Danmark i 22 år. Parret har tre voksne børn og seks børnebørn. Parret boede i Svendborg fra 2005-2007. - Vi faldt pladask for byen, men måtte desværre fraflytte byen på grund af arbejde i København. Vores nu 26-årige datter (og barnebarn) har valgt at bosætte sig i Svendborg, og vi har valgt at følge trop, hvilket vi er meget glade for, da vi holder meget af Sydfyn, fortæller parret. Foto: Michael Thorbjørnsen
Hypnotisør Agust Helgi Helgason åbner klinik på Torvet 4, hvor hustruen Sandra Ros også har indrettet klinik med healing og hot stone massage.
Annonce

Svendborg: Oftest er hypnose forbundet med underholdende indslag, hvor man fra scener eller på tv-skærm forundres over hypnotisørernes evner og griner af de hypnotiseredes tosserier.

Hypnose har dog i en mere seriøs sammenhæng vist sig brugbar til terapeutiske formål, og det er med dette sigte, at Agust Helgi Helgason den 12. december åbner hypnoseklinikken, Fyns Hypnose & Healing Klinik, på Torvet 4 i Svendborg, hvor der tidligere har været frisørsalon.

Agust Helgi Helgason, 54 år, har været hypnotisør siden 2018, og han står også bag en tilsvarende klinik i Odense, som han tidligere i år overtog fra sin gamle læremester, Henrik Jul Jørgensen, der var praktiserende NLP Hypnotisør i Odense i en lang årrække.

Agust Helgi Helgason, som stammer fra Island, men har boet 22 år i Danmark, kan fremvise en imponerede række af gennemførte uddannelser og kurser, men vigtigst i denne sammenhæng er en såkaldt DN Direct Navigation-uddannelsen hos Mads Aggerholm, da det netop er denne form for hypnose, der tilbydes i den nye klinik.

- Mads Aggerholm er manden, som står bag og har udviklet DN Direct Navigation-metoden, hvor man tilkobler hypnose med hypnoterapi, fortæller Agust Helgi Helgason, som i over 25 år også har arbejde med rusmiddelafhængighed i både den private og offentlige sektor med behandlinger, gruppeterapi, undervisning, foredrag, temadage og projektkoordination.

Annonce

Arbejder med voldsramte kvinder og prostituerede

Han er i dag på fuld tid tilknyttet Reden i Odense, hvor han arbejder med blandt andet voldsramte kvinder og prostituerede, men Agust Helgi Helgasons håb er, at han med tiden kan koncentrere sine kræfter i sine egne klinikker.

Agust Helgi Helgason bruger hypnose som et terapeutisk redskab. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Jeg arbejder fortrinsvis med Hypnose DN (Direct Navigation), som er en særdeles stærk og effektfuld metode til at skabe forandringer, ændre vaner og automatiske reaktionsmønstre, Metoden kan også afinstallere uhensigtsmæssige overbevisninger, som forhindrer personer i at opnå det, man ønsker.

- DN er så effektiv, fordi man her arbejder med det ubevidste sind; sædet for automatiske reaktioner, alle erindringer, følelser og personlighedsmønstre. Dette betyder, at vi skubber til følelserne og fjerner den følelsesmæssige del.

- I hypnoterapien guides man ind i en afslappet hypnotisk tilstand, tilstanden mellem at sove og være vågen, idet jeg her har bedre adgang til det ubevidste sind. På denne måde kan jeg finde årsagen til problemstillinger og arbejde med nye og mere hensigtsmæssige adfærdsmønstre og reaktionsmønstre, forklarer Agust Helgi Helgason.

Annonce

Individuelle behandlinger og gruppeforløb

Han tilbyder behandlingstilbud mod blandt andet angst og angstpræget adfærd, lavt selvværd eller selvtillid, depression, eksamensangst, fobier, jalousi, traumer, koncentrationsbesvær, rygning, smerter, alkohol og stoffer, bekymringer, OCD/tvangstanker, vægttab, spiseforstyrrelse, vrede og stress.


I hypnoterapien guides man ind i en afslappet hypnotisk tilstand, tilstanden mellem at sove og være vågen, idet jeg her har bedre adgang til det ubevidste sind. På denne måde kan jeg finde årsagen til problemstillinger og arbejde med nye og mere hensigtsmæssige adfærdsmønstre og reaktionsmønstre.

Agust Helgi Helgason.


- Mit håb er også at få etableret gruppeforløb, som for eksempel henvender sig til voldsramte kvinder, men også for de, der udøver volden. Jeg ved fra de kommunale systemer, at der er op til to års ventetid på behandling, og det mener jeg er alt for lang tid, når en person eller et par står med et problem, som kræver fokus og behandling her og nu, siger Agust Helgi Helgason.

Annonce

Gratis behandling

I de første åbningsuger tilbyder Agust Helgi Helgason hver mandag eftermiddag (fra 15-18) en gratis NADA-behanling til alle interesserede.

Sandra Ros tilbyder Reiki Healing og Hot Stone Massage i lokalerne i Torvet 4.

NADA er en forkortelse af National Acupuncture Detoxification Association. Metoden, som stammer fra den gamle kinesisk behandlertradition, er udviklet i USA i begyndelsen af 1970’erne og er i dag kendt og brugt over hele verden.

- NADA bruges som led i krise- og katastrofesituationer, ved chok, traumer, som stresslindring, som fundament i personlig udvikling, hjælp til håndtering af svære følelser og personlig krise og mod generel angst samt fobier.

- Metoden er let og enkel og består af fem nåle i hvert øre. Det tager cirka ét minut at sætte nålene i øret, og man sidder stille med nålene i cirka 45 minutter. Det er en nonverbal behandling, hvor der ikke samtidig er samtale eller anden form for terapi tilknyttet, forklarer forklarer Agust Helgi Helgason.

Annonce

Harmoni og balance

Sandra Ros, 51 år og hustru til Agust Helgi Helgason, er uddannet Reiki Healer og har også taget en udvidet uddannelse fra Healinghuset i Kolding.

- Reiki Healing er en blid, og samtidig meget kraftfuld og effektiv form for energihealing. Behandling kan helbrede mange forskellige former for skavanker og skader samt skabe ro, balance og harmoni i krop og sind, forklarer Sandra Ros.

Selve ordet Reiki er japansk og betyder "universel energi".

- Reiki styrker dit immunforsvar og er god ved betændelsestilstande, da behandlingen kan mindske stress, give afspænding og aktiverer koppens egen evne til healing. Reiki løsner blokeringer, dæmper angst og uro, mindske bivirkninger og ubehag. Den renser også på det fysiske såvel som det psykiske plan og giver ny energi og skaber harmoni mellem krop, sind og ånd, mener Sandra Ros, som også tilbyder hot stone massage.

Klinikkens åbningstider er hver dag fra 10 til 21 - weekender efter aftale. Hvis man har brug for akut tid, kan man sende en sms på 22235588 eller 20614715.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce