Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ny kommuneplan er nu i høring

En ny kommuneplan er udarbejdet og sendt til høring. Arkivfoto: John Fredy
Svendborg Kommunes byråd har præsenteret sit forslag til den nye kommuneplan for 2021-2033.
Annonce

Svendborg: Byrådet i Svendborg Kommune er nu klar med sit forslag til den nye kommuneplan, der gælder for perioden 2021 til 2033.

Kommuneplanen er det redskab byrådet har til at beskrive, hvordan kommunen fysisk skal udvikles de næste 12 år.

- Det gælder både i forhold til hvor der skal planlægges nye bolig- og erhvervsområder, detailhandel og hvordan vi sikrer og udvikler vores grønne og rekreative områder både i byerne og i det åbne land, forklares det i en pressemeddelelse.

Med forslaget til den nye kommuneplan 2021-2033 sætter byrådet retningen for en udvikling, der både handler om at fortsætte den igangværende byomdannelse og udvikling i Svendborg by og havn, den videre udvikling af Tankefuld, og samtidig styrke og sikre udviklingen i lokalområderne.

- Jeg er stolt af at kunne præsentere byrådets samlede plan for den fysiske udvikling de kommende 12 år. Svendborg er i en spændende udvikling med stigende tilflytning, høj aktivitet på boligmarkedet og mange nye udviklingsprojekter. Mange investorer er samtidig ved at få øjnene op for Svendborgs herligheder, og det er positivt.

- Dette betyder også, at vi skal have en god og solid plan for, hvad, hvor og hvordan vi skal udvikle. Det har vi nu fået med dette forslag til den nye kommuneplan 2021-2033, siger borgmester Bo Hansen i pressemeddelelsen.

Et vigtigt aspekt i planlægningen er, at både grundejere, naboer, virksomheder, foreninger mv. i videst muligt omfang inddrages i planlægningsarbejdet. Derfor blev der afholdt en række borgermøder i forbindelse med opstart af den nye kommuneplan i slutningen af 2019. Her kom mere end 100 bidrag til den videre planlægning.

På baggrund af de mange ønsker, kan byrådet derfor nu præsentere forslag til kommuneplan 2021-2033, som er i offentlig høring frem til den 3. marts 2021, hvor det er muligt at fremsende høringssvar og deltage i borgermøder.

Her kan du læse mere

Forslag til Kommuneplan 2021-2033 kan tilgås via følgende link: https://svendborg.cowiplan.dk/kommuneplan21/

Find og læs mere om den nye kommuneplan, borgermøder og hvordan du sender høringssvar her: https://www.svendborg.dk/nyheder/offentlig-hoering-af-forslag-til-kommuneplan-2021-2033

Tilmeld dig det digitale borger – og informationsmøde om Kommuneplan 2021 – 2033 her: https://app.livestorm.co/svendborg-kommune/borger-og-informationsmode-om-kommuneplan-2021-2033

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce