Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ny lift giver handicappede lettere adgang til klubhus

Håndtryk og chechoverrækkelse med afstand: Privatkundechef i Fynske Bank, Erik Potempa (th), overrækker 80.000 kroner til Svendborg Amatør Sejlklubs formand Per Ingemann Nielsen og næstformand Rrik Holm Larsen (tv). Foto: Michael Thorbjørnsen
Svendborg Amatør Sejlklub har investeret 110.000 kroner i ny handicaplift
Annonce

Svendborg: Svendborg Amatør Sejlklub indviede for et år siden sit nye og meget flotte klubhus på Færgevej, men en enkelt og vigtig detalje har manglet: En lift til handicappede.

- Takket være en donation på 80.000 kroner fra Fonden for Fynske Bank har vi nu fået indkøbt og installeret et handicaplift, så vi nu lever op til både myndighedskrav og vores eget ønske om at kunne tilbyde handicappede og gangbesværede en lettere adgang til klubhuset, fortæller formand Per Ingemann Nielsen og tilføjer, at liften kostede 110.000 kroner, og at resten af beløbet er fundet i klubbens egen kasse.

Han fortæller også, at det nye klubhus kostede cirka seks millioner kroner at opføre, og at midlerne hertil kom fra bl.a. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond med fire af millionerne, samt store donationer også fra bl.a. Halberg A/S og Fonden for Fynske Bank.

- Fonden bag vores lokale bank har nu i to omgange støttet vores nye klubhus, og det sætter vi naturligvis stor pris på, siger Per Ingemann Nielsen.

Svendborg Amatør Sejlklub har cirka 260 medlemmer, men det er ikke kun sejlerne, der bruger klubhuset, som ligger i første række ned til vandet og med en flot udsigt over Svendborgsund.

- Vi lejer klubhuset ud som selskabslokaler, og det er ret eftertragtet. I dette forår var vi således booket helt op til konfirmationer, inden coronakrisen desværre aflyste festerne. Lokalerne er stort set også lejet ud i foråret 2021 - der er kun få datoer tilbage. Handicapliften skal derfor også ses som et tilbud til husets øvrige gæster, påpeger Per Ingemann Nielsen.

Svendborg Amatør Sejlklub fylder iøvrigt 100 år her i 2020, og det markeres med en reception den 7. november og en efterfølgende fest for medlemmerne.

Privatkundechef i Fynske Bank, Erik Potempa (th), fik en prøvetur i den nye handicaplift af Svendborg Amatør Sejlklubs formand Per Ingemann Nielsen - og på smilene at dømme var den korte tur en festlig en af slagsen. Foto: Michael Thorbjørnsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sjælen hænger fast

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Kunstner viser rundt

Ugeavisen Svendborg

Bo banker rusten af

Annonce