Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ny og lokalt forankret optiker til Svendborg

Pernille Jakobsen, som privat bor på Thurø, åbner ny optikerforetning i Kattesundet i næste uge. Butikken hedder Noor og er ikke en del af et kædesamarbejde. Foto: Katrine Becher Damkjær
Optiker Pernille Jakobsen står bag Noor Briller, som åbner i Kattesundet tirsdag den 2. februar.

Svendborg: Selv med et sløret syn er de syv optikere i Svendborg ikke til at overse, for de fylder godt i bybilledet - og tirsdag den 2. februar får byen så sin 8. brilleforretning, når Noor Briller åbner i Kattesundet 10.

Adressen husede i en årrække Sportmaster og senest en tøjcafé i to etager, men efter en gennemgribende renovering af ejendommen er førstesalen nu lavet om til to lejligheder, mens der i stueplan er gjort et 150 kvadratmeter stort, lyst og indbydende butikslokale med højt til loftet klar til den nye optiker.

Indehaver af Noor Briller er optiker Pernille Jakobsen, 53 år og bosat på Thurø, og hendes brillebutik er ikke en del af et kædekoncept og dermed ikke underlagt nogen form for konceptstyring.

- Svendborg er en unik handelsby med dens mange specialbutikker, og da Noor Briller er en lokalt forankret brillebutik tror jeg på, at der er plads til en ny og særegen brillebutik, samt et behov og en lyst til at støtte det lokale fremfor en kædekonstruktion med hovedkontor langt fra Sydfyn, siger Pernille Jakobsen, siger Pernille Jakobsen.

Annonce

Lokale aftryk i indretningen

At Pernille Jakobsen bærer "lokale briller" kan ses i indretningen, hvor dele af inventaret er specialdesignet af lokale møbelsnedkere, der er kunst af lokale Lene Høffner på væggen, fynsk keramik, der pynter, og en lounge, hvor kunderne kan nyde frisk og håndlavet kaffe brygget på økologiske bønner fra ZoZozial Coffee i Svendborg.


Noor er en lokalt forankret brillebutik, hvor det er mig, der bestemmer både udvalg, priser og indretning. Derfor håber jeg også på, at der er plads til Noor Briller i Svendborg, og fordi der er et behov og en lyst til at støtte det lokale fremfor en kædekonstruktion med hovedkontor langt fra Sydfyn.

Pernille Jakobsen, optiker


- Butikken er indrettet anderledes end de traditionelle brillebutikker, og det er et bevidst valg, da jeg gerne vil have at mine kunder føler sig hjemme og afslappede, når de skal se på nye briller. Af samme grund står der også "briller og kaffebar" på butikkens facade.

Pernille Jakobsen i snak med en veninde, mens butikken er ved at blive indrettet af Stokwerk ved Søren Johansen. Stokwerk står også bag indretningen af brillebutikkerne Poul Stig Briller i København. Foto: Katrine Becher Damkjær

- For mig er det vigtigt, gerne over en god kop kaffe, at have en god og hyggelig dialog med mine kunder og finde den netop det brillestel, der passer den enkelte. Jeg hylder den personlige service og sætter god tid af til kunden, så vi i fællesskab kan finde frem til den bedste løsning,

- Inventaret er specialdesignet og afspejler kvalitet, for kvalitet er netop, hvad kunderne skal opleve, både i butikken og i den service samt udvalg i briller, som Noor Briller tilbyder. Der er altså ikke tale om en brilleforretning med discount, men alligevel med briller og løsninger i forskellige prisklasser, så de fleste kan være med, fortæller Pernille Jakobsen.

Annonce

Optiker i 25 år

Svendborgs nye optiker er en erfaren kvinde i faget. Hun har således arbejdet med briller og kontaktlinser i 25 år - og i 12 år haft brilleforretning på Ærø, hvor hun er opvokset.

For ni år siden flyttede hun til Thurø, fordi nye udfordringer ventede som butikschef i en større brillebutik i Ringe.

De første briller er klar på hylderne. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Tanken om at blive selvstændig igen har boet i mig længe, det er en livsstil at være selvstændig - og nu var tidspunktet kommet, hvor jeg skulle stå på egne ben igen og ikke længere være en del af en kædestyret butik, forklarer Pernille Jakobsen.

Hun har håndplukket sine brillestel og solbriller fra innovative brillehuse og leverandører i hele verden, så hun er sikker på at kvaliteten er i orden.

- I udvalget er blandt andet det italienske mærke, ResRei, med spændende farver og designs til kvinder, og hvor brillen bare sidder så godt på næsen, hvilket jo er en meget vigtig detalje.

- Noor får brillestel i flere prisklasser, og vi har også tænkt på de unge med briller, hvor prisen er overskuelig, men hvor designet stadig er smart og nytænkende, siger Pernille Jakobsen.

Annonce

En butik i bevægelse

Noor kommer af "nor", som er et mindre vandområde, der overvejende er omgivet af land, men ved en smal åbning er forbundet med havet.

- Jeg har altid boet tæt ved havet, på Ærø og nu på Thurø, og forbindelsen til havet har været med til at definere mig, og fordi havet altid er i bevægelse ligesom butikken. Jeg har så tilsat et ekstra "o", så der i Noor rent grafisk med de to o'er dannes et par øjne, måske et par briller, forklarer Pernille Jakobsen.

Pernille Jakobsen har blandt andet fået installeret en espressomaskine, som brygger økologisk kaffe til ventende kunder. Foto: Katrine Becher Damkjær

Hun har til sin forretning ansat Louise Andersen, en 23-årig optikerassistent, og i Noor Briller kan man også lejlighedsvis møde Pernille Jakobsens kæreste, Allan, der vil hjælpe til med kaffebrygningen, samt hendes børn, Adam, 20 år og gymnasieelev, og Hannah, 25 år og studerende i København.

- Det at være selvstændig er som nævnt en livsstil for mig, og derfor er hele min nære familie en del af projektet, siger hun.

For en god ordens skyld skal det nævnes, at landets optikere ikke er omfattet af coronanedlukningen. Derfor kan Noor Briller med hensyntagen til myndighedernes anvisninger godt modtage kunder i den nyåbnede butik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Genåbning fejret med kage

Annonce