Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ny vejbelysning bidrager til grøn omstilling

Billedet fra Nyborgvej  illustrerer en gammel og en ny lampe. Lampen til venstre i zig-zag-masten er en energikrævende lampe, mens lampen til højre på en slank mast er en lavenergilampe med LED-belysning, der sparer masser af strøm. Den slanke mast fremstår også mere enkel og elegant og øger dermed det æstetiske udtryk. De nye lamper her heller ikke luftbårne ledninger, da de nu ligger i jorden. Pr-foto
Et lokalt samarbejde mellem blandt ander Origo Service og Vand og Affald har i Svendborg resulteret i ikke bare ny og bedre vejbelysning - men også en grøn omstilling.

Svendborg: Der tales meget om at minimere energiforbruget og om tiltag, der gavner miljøet.

Et af de lokale initiativer har forsyningsvirksomheden Origo Service, der er en del af SEF (Sydfyns Elforsyning), været leverandør på, idet man gennen de seneste år i Svendborg Kommune har leveret driftssikker og energibesparende vejbelysning.

- Der udvikles løbende nye produkter, som er produceret ud fra en bæredygtig tankegang. Ved at vælge disse løsninger, er det muligt både at optimere energiforbruget og dermed sænke CO2-udslippet og samtidig forbedre kvaliteten for forbrugeren, fortæller Peter L. Jørgensen, projektleder hos Origo Service.

- Vejbelysningen i Svendborg Kommune er et godt eksempel på, at det lader sig gøre at forene disse ambitioner. Besparelsen er ikke så stor for den enkelte gadelampe, men når der er tale om rigtig mange gadelamper, bliver den samlede reduktion i CO2 naturligvis betydelig og tæller i det store grønne regnskab. Over en seksårig periode er der i Svendborg Kommune sparet cirka 350 ton CO2 eller 1,2 mio. KWh. på den konto, forklarer Peter L. Jørgensen.

Annonce

Bedre lys

Teknisk designer fra Vand og Affald, Lotte Madsen, oplyser, at mange bolig- og trafikveje i Svendborg Kommune nu har fået ny vejbelysning.

Peter L. Jørgensen, projektleder hos Origo Service. Pr-foto

- Udskiftningen betyder et bedre lys, som er med til at skabe tryghed og øge trafiksikkerheden på vejene. Den nye vejbelysning har også givet et æstetisk løft til mange områder i kommunen, og vi har samtidig opnået en større energibesparelse, hvilket påvirker miljøet positivt på grund af mindre CO2-udledning.

- For at opnå så gode resultater, kræver det et godt samarbejde med de udførende entreprenører, herunder Origo Service. Udførelse af opgaven kræver nemlig faglig kompetence, god dialog og ikke mindst koordinering. Det har vi fået fra de lokale virksomheder. Det har været en kæmpe fordel med lokal indsigt og viden, hvor alle kompetencer er blevet anvendt i forbindelse med renovering af vejbelysningen i Svendborg Kommune, siger Lotte Madsen i pressemeddelelsen.

- I Origo Service glæder vi os over muligheden for at bidrage til at forbedre miljøet. Tiltag som udskiftning af byens gadebelysning til moderne LED-lamper er et af disse, der bidrager til klimaindsatsen, siger Peter L. Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Genåbning fejret med kage

Annonce