Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Dansk komediedrama, actionthriller og julemusik

"Lille Sommerfugl" har Jesper Christensen og Karen Lise Mynster i hovedrollerne. Foto: Rolf Konow
Scala har i denne uge premiere på "Lille Sommerfugl, "Honest Thief", "Greta" og "Croods 2" - hertil et par musikalske perler.
Annonce

Svendborg: Søren Kragh-Jacobsen er tilbage i dansk film med komediedramaet "Lille Sommerfugl", som torsdag den 3. december får danmarkspremiere i Scala.

Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster indtager hovedrollerne, mens de største biroller varetages af bl.a. Mia Lyhne, Peder Thomas Pedersen og Sarah Grünewald, som får sin første større filmrolle. I øvrige roller medvirker Finn Nielsen, Sofus Rønnov, Sofie Juul Blinkenberg, Isabel Ligaard, Tina Gylling Mortensen og mange flere.

Den stædige landmand og svineavler Ernst og hans livsledsager Louise inviterer til guldbryllup i det lokale forsamlingshus med både dansktop musik og svingom. Men familien bærer på flere hemmeligheder, og Ernst gemmer på den største... I løbet af én lang festlig, berusende, overraskende, gribende og vemodig aften pibler sandhederne frem, og familien sættes på den ultimative prøve.

Søren Kragh-Jacobsen har tidligere skabt filmklassikere som "Vil du se min smukke navle?", "Gummi-Tarzan", "Drengene fra Sankt Petri" og "Mifunes sidste sang". Han har også instrueret tv-serien "Guldregn" og været konceptuerende instruktør på DRs internationale dramasucces "Borgen", hvor han castede Sidse Babett Knudsen som statsminister, ligesom han også har givet gennembrud til navne som Nikolaj Lie Kaas, Iben Hjejle og Anders W. Berthelsen. Han var én af de fire originale dogmebrødre sammen med Lars von Trier, Thomas Vinterberg og Kristian Levring, og han har vundet Sølvbjørnen på filmfestivalen i Berlin.

Annonce

Neeson i ny actionfilm

Liam Neeson spiller i "Honest Thief" den erfarne bankrøver Tom, som møder kvinden i sit liv, Annie (Kate Walsh), og beslutter sig for at starte et nyt liv uden kriminalitet.

"Honest Thief" er en ny actionthriller med Liam Neeson. Foto fra filmen

Han vælger at overgive sig selv til FBI og aflevere de mange millioner dollars, han har gemt. Til gengæld vil Tom have nedsat straf og en ren straffeattest. Han opdager dog hurtigt, at der er stærke korrupte kræfter på spil i FBI, og at han må kæmpe sit livs kamp for at få renset sit navn.

"Honest Thief" er en nervepirrende og velproduceret actionfilm, som leverer fra første sekund, fortælles det i en pressemeddelelse.

Annonce

Dokumentar om Greta

Den nu 17-årige Greta Thunberg behøver næppe nogen fyldig introduktion. Siden hun i august 2018 begyndte på sine fredagsdemonstrationer for klimaet, er den unge svensker på rekordtid blevet et verdensberømt fænomen og et internationalt ikon på de yngre generationers vrede over magthavernes manglende indsats i kampen mod klimaforandringer.

Miljøforkæmperen Greta Thurnberg bliver portrætteret i dokumentarfilmen "Greta", som vises i Scala den 1. og 6. december. Arkivfoto

Dokumentaristen Nathan Grossman har fulgt hende fra den spæde start i august 2018, hvor hun begyndte sin skolestrejke for klimaet og skildrer, hvordan hendes indædte aktivisme på rekordtid katapulterede hende til klimakampens front.

Med loyalitet og respekt kommer Grossman helt tæt på den unge pige, hvis utrættelige energi og idealisme, alle vil have en bid af, hvis de da ikke taler hendes projekt ned og affejer hende som barnagtig.

"Greta", som kan ses i Scala den 1. og 6. december er i den grad en film til tiden og et insisterende dokument om klodens fremtid og behovet for at sætte handling bag alle de fine ord.

Annonce

Familien Croods på nye eventyr

Familien Croods har overlevet alskens farer og katastrofer, alt lige fra livsfarlige, forhistoriske dyr og at deres datter blev smaskforelsket i en ny kæreste. Men nu står de i filmen "Croods 2" over for en ny udfordring, der vil ryste deres lille flok i dens grundvold og få dem til at genoverveje alt, hvad de har troet på: en anden familie.

Verdens første forhistoriske familie, Croods, begiver sig ud på nye eventyr i "Croods 2". Foto fra filmen

Familien Croods skal finde et nyt sted at leve. Så verdens første forhistoriske familie begiver sig ud i verden på jagt efter et mere sikkert sted at bo. Da de finder et idyllisk, indhegnet paradis, der opfylder alle deres behov, tror de, at alle deres problemer er løst ... bortset fra én ting.

Der bor nemlig allerede en anden familie: Bedrested (med tryk på "bedre"), som med deres overdådige træhus, opfindelser og kunstvandede marker med friske råvarer er et par trin over familien Croods på den evolutionære stige.

Familien Croods bliver verdens første overnattende gæster, men der går dog ikke lang tid, før der opstår spændinger, som hurtigt når kogepunktet. Netop som det ser allerværst ud, sender en ny trussel de to familier ud på et episk eventyr uden for det beskyttende hegn. En rejse, som lærer dem til at acceptere hinandens forskelle, finde styrke i fællesskabet og skabe en fremtid sammen.

Annonce

Julekoncert med Katherine Jenkins

Der er musik på programmet, når Scala viser en en koncert med Katherine Jenkins den 5. og 6. december. En af den klassiske musiks absolutte superstjerner er her klar med en julemusical fra ikoniske Royal Albert Hall i London.

"Katherine Jenkins: Christmas Spectacular" kan opleves i Scale den 5. og 6. december. Pr-foto

Katherine Jenkins får selskab af en stribe venner, blandt andre de populære skuespillere Vanessa Redgrave og Bill Nighy, operaikonet Bryn Terfel, den italienske tenor Alberto Urso, den amerikanske Broadway-stjerne Marisha Wallace, solodanser Erina Takahashi fra English National Ballet, Royal Air Force Regiment Band og mange flere til en musikalsk juleoplevelse.

"Katherine Jenkins: Christmas Spectacular" er skrevet og skabt af Katherine Jenkins selv og filmet med et kreativt team, som tidligere har lavet bl.a. National Theatre Live, Kongen og jeg, Royal Ballet og Bohemian Rhapsody.

Annonce

Romeo & Julie med stjerner

Gounods opera "Romeo & Julie", som vises i Scala den 2. december, er baseret på Shakespeares udødelige historie om den umulige kærlighed mellem to unge fra hver sin familie, Montague og Capulet.

Aida Garifullina og Juan Diego Florez synger hovedpartierne i "Romeo & Julie", som kan ses i Scala den 2. december.

Denne udgave er dirigeret af Placido Domingo, og med sig har han to af tidens helt store stjerner Aida Garifullina som Juliette og Juan Diego Florez som Roméo. Det er den tyske teater- og operainstruktør Jürgen Flimms der har iscenesat for Wiener Staatsoper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce