Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Gys, grin og romantik

Dakota Johnson og Tracee Ellis Ross har hovedrollerne i "The High Note". Foto fra filmen
Scala har på på torsdag danmarkspremiere på fem meget forskellige film.

Svendborg: Scala er for alvor kommet i omdrejninger efter nedlukningen, og på torsdag byder vores lokale biograf på hele fem nye film på plakaten.

Pengene taler

I den romantiske komedie "The High Note" har Maggie ventet på sin chance i tre år, for i den periode har hun passet kalenderen, hentet tøj fra rensning og fyldt benzin på bilen for superstjernen Grace Davis - og i sin (sparsomme) fritid har hun siddet og remixet gamle numre og øvet sig i at producere.

Nu skal Grace have udgivet endnu et Greatest Hits album, og Maggie ser en chance for at puste til hendes ambitioner om at lave et nyt album. Samtidig har Maggie indledt et professionelt og romantisk parløb med den talentfulde David, som hun også producerer lidt for i sin fritid.

Men hvor langt strækker en kvindes ambitioner sig i en branche, hvor pengene taler? Og hvor mændene taler om pengene? Nisha Ganatra og Flora Greeson giver et kig ind i kulissen på musikbranchen, hvor få lever superstjernernes megalomane liv, og mange lever af profitten fra deres kunst. I den branche er det svært at være kvinde. Sværere at være over 40.

Med Dakota Johnson som den ambitiøse Maggie og Tracee Ellis Ross som Grace Davis fortæller ”The High Note” en relevant og tidsaktuel historie.

Annonce

I krig med morfar

Instruktøren Tim Hill, som stod bag "Alvin og de frække jordegern" og "Hop" står bag filmen "I krig med morfar"med en kampklar Robert De Niro. I de øvrige roller ses Uma Thurman, Rob Riggle, Christopher Walken og Jane Seymour.

Peter (Oakes Fegley) er en helt almindelig dreng, der går i 6. klasse. Han kan lide at game, og at hænge ud med sine venner, og så elsker han sine Air Jordans. Men da hans morfar Ed (Robert De Niro), som for nylig er blevet enkemand, flytter ind i familiens hus, er Peter tvunget til at forlade sit allerkæreste eje, sit værelse!

Robert de Niro bliver udfordret af sit barnebarn i filmen "I krig med morfar". Foto fra filmen

Men Peter er ikke parat til at give slip uden kamp og laver en række udspekulerede pranks for at drille fjenden. Men heller ikke Morfar giver op så let, og snart er de begge all-in i en fight om retten til eget territorium med fup, fælder og opfindsomhed som våben.

Annonce

Tegnefilm med sang

"Knudsen & Ludvigsen – og det store dyr" er en animeret familiefilm, som handler om de to små fyre, Knudsen og Ludvigsen, som bor i en tunnel.

Livet går sin normale gang i tunellen med sang, syltetøj og venskabelige diskussioner. Men en dag får Knudsen og Ludvigsen besøg af den strenge konduktør, der vil smide dem ud. Men hvor skal de så bo?

"Knudsen & Ludvigsen – og det store dyr" er en ny animeret film for hele familien. Foto fra filmen

Knudsen og Ludvigsen får en idé: Knudsens bedstefar, den legendariske sørøver Kaptajn Knudsen, kan sikkert hjælpe! Men hvor er han? En eventyrlig rejse sættes i gang på sporet af Kaptajn Knudsen og hjælpen viser sig at komme fra uventede sider.

Der er i filmen masser af sang og danske stemmer med Henrik Koefoed, Jens Jacob Tychsen, Anette Støvelbæk, Søs Egelind, Torben Zeller og Stig Rossen.

Annonce

Statham vil have hævn

En pengetransport fra sikkerhedsfirmaet Fortico Securities bliver i filmen "Wrath of Man" angrebet af røvere i Los Angeles. De opgraderer sikkerheden og hyrer den mystiske, stilfærdige H (Jason Statham) som sikkerhedsvagt til en pengetransport, hvor han oplæres af makkeren Bullet (Holt McCallany). De to kommer godt ud af det med hinanden.

En sammenbidt Jason Statham har hovedrollen i "Wrath of Man". Foto fra filmen

Da H og Bullets pengetransport bliver angrebet, opdager Bullet noget særligt ved sin nye makker. H er skarpskytte, toptrænet i nærkamp og i det hele taget dødsens farlig. Bullet ved dog ikke endnu, at der bag H’s stille ydre gemmer sig en vred mand. H har en hemmelig hævnmission. Han er på jagt efter dem, der er ansvarlige for sin søns død.

Snart står H og Bullet overfor en bande, som bliver ledet af den snu, tidligere militærmand Jackson (Jeffrey Donovan). Røverne er ved at planlægge årtiets røveri mod pengetransporten, så de to sikkerhedsvagter får hårdt brug for H’s særlige evner.

Annonce

Nyt kapitel i Saw-serien

Og vi slutter af med gys og filmen "Spiral: From the Legacy of Saw", det gruopvækkende nye kapitel i Saw-serien, hvor et sadistisk geni slipper sin egen vanvittige form for retfærdighed løs.

"Spiral: From the Legacy of Saw" byder på Chris Rock og masser af spænding og gys. Foto fra filmen

I skyggen af en anerkendt politiveteran (Samuel L. Jackson) tager den pågående kommissær Ezekiel ”Zeke” Banks (Chris Rock) og hans unge makker (Max Minghella) ansvar for en uhyggelig efterforskning af en række mord, der vækker frygtelige minder om byens blodige fortid.

Uforvarende bliver Zeke fanget i et mysterium, og pludselig befinder han sig i centrum for morderens makabre og grusomme spil.

Filmen er produceret af det originale Saw-hold: Mark Burg og Ore Koules - og instrueret af Darren Lynn Bousmann (Saw II, Saw III og Saw IV) med manuskript af Josh Stolberg og Pete Goldfinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Donation til flagallé

Ugeavisen Svendborg

Viser på vandet

Ugeavisen Svendborg

Tid til take-away teater

Annonce