Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Lesbisk kærlighed og tørre tæsk

Hovedrollerne i "Ammonite" spilles af Saoirse Ronan og Kate Winslet. Foto fra filmen
Scala i Svendborg har torsdag premiere på fire film, og der er forskellige genrer på programmet.

Svendborg: Scala har på torsdag tre premierefilm, og der er både romantik, action, gys og familiefilm på programmet.

Vi begynder i England, i1840’erne, hvor den anerkendte palæontolog, Mary Anning, i filmen "Ammonite" arbejder i en lille by nær den sydengelske kyst. Hendes mest berømte opdagelser ligger bag hende, og hendes arbejde består mest af at finde fossiler, som hun kan sælge til turister for at forsørge sig selv og sin aldrende mor.

En dag ankommer turisten, Roderick Murchison, til byen med sin hustru, Charlotte, der er ramt af en personlig tragedie. Roderick udtrykker stor beundring for Marys arbejde og tilbyder hende penge for at se efter Charlotte, mens han er bortrejst.

Annonce

Marys liv er en konstant kamp for at få pengene til at række, så hun har ikke råd til at takke nej. Hendes stolthed og passion for sit arbejde, fører dog hurtigt til sammenstød med en uinteresseret og ugidelig Charlotte.

Men da uventede følelser langsomt begynder at opstå mellem dem, bliver det begyndelsen på en kærlighedsaffære, der vil ændre de to kvinders liv for altid.

I hovedrollerne ses Saoirse Ronan og Kate Winslet. Filmen er skrevet og instrueret af Francis Lee, der tidligere har stået bag "God's Own Country".

Tørre tæv

Bob Odenkirk, som mange måske husker som advokaten i serien "Breaking Bad", spiller den tilsyneladende kedelige og ufarlige Hutch i instruktøren Ilya Naishullers action-thriller ”Nobody”, der er fyldt med tørre tæv, kugleregn eksplosioner og hvinende bildæk.

Bob Odenkirk har hovedrollen i "Nobody". Foto fra filmen

Odenkirk får selskab af Connie Nielsen som hans kone, Becca, og Christopher Lloyd som hans gamle far på plejehjemmet – foruden rapperen RZA, som Hutchs hemmelige bror.

Hutch Mansells liv er pænt, velordnet og forudsigeligt. Han passer sine rutiner, sit arbejde, sin motion. Han passer på sin familie, også selv om forholdet med konen, Becca, er gået fra det rutineprægede til det følelsesløse.

Og så sker indbruddet.

Selv om Hutch kunne have grebet ind og forsvaret sit hjem og sin familie, så gør han det ikke. Han lader dem bare tage pengene og stikke af. Hans søn foragter hans svaghed. Hans datter er knust, fordi tyvene tog hendes ganske værdiløse, men elskede armbånd.

En længe ulmende vrede blusser op i Hutch. Han beslutter sig at sætte tingene på plads med en dødbringende effektivitet, der ville have forbløffet både hans familie og hans venner på arbejdet. Men ikke de mænd, der kender ham fra gamle dage.

Da hans indestængte raseri går ud over en flok tilfældige bøller, kommer han imidlertid på tværs af den russiske mafia. Og de spiller ikke efter reglerne: de går efter familien. Det viser sig at være en stor fejl af dem, at tro at bogholderen Hutch bare er en Nobody.

Annonce

Mirakler?

Alice er i filmen The "Unholy" en ung hørehæmmet pige, der bliver i stand til at høre, tale og helbrede de syge efter et angiveligt besøg af Jomfru Maria.

Katie Aselton spiller i filmen "The Unholy" den hørehæmmede pige, der kan udføre mirakler - eller kan hun ? Foto: Screen Gems/Courtesy Everett Collection

Mens budskabet spreder sig, og folk fra nær og fjern strømmer til byen for at være vidne til hendes mirakler, besøger en journalist (Jeffrey Dean Morgan) den lille by i New England for at undersøge rygterne. Da skræmmende begivenheder begynder at ske overalt, begynder han at stille spørgsmålstegn ved, om disse fænomener er Jomfru Marias værk eller noget mere uhyggeligt.

Instruktør er Evan Splitiotopoulos, og blandt de medvirkende ses Jeffrey Dean Morgan, Katie Aselton, William Sadler, Cricket Brown og Cary Elwes

Annonce

Taler med dyrene

"Yakari" er en film om den lille Sioux-indianer Yakari, der drager alene ud i verden i jagten på vildhesten Lille Torden, som siges at være utæmmelig.

På sin rejse møder Yakari mange farer, men opdager også, at han har fået evnen til at tale med dyrene.

"Yakari" er en film om den lille Sioux-indianer Yakari, der drager alene ud i verden i jagten på vildhesten Lille Torden. Foto fra filmen

Figuren Yakari er kendt fra DR Ramasjang, men her er der tale om en helt ny og velproduceret animationsfilm baseret på den klassiske tegneserie af Derib og Job.

Filmen har danske stemmer af bl.a. Christian Fuhlendorff, Gordon Kennedy, Kristian Gintberg, Maria Lucia, Jens Zacho Boye og Samuel Glem Zeuthen som Yakari.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sommerferie på Fattiggården: Smagsprøver, fortællinger og knusning af skærver

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Dans og folkemusik i forsamlingshuset

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Nyskabende danseteater om frygtet livsfase: Hvornår har du sidst følt dig fri?

Ugeavisen Svendborg

Undervisningsmateriale til Søfart på Cykel

Ugeavisen Svendborg

Toner fra Tårnet: Sommer med kærlighed, håb og drømme

Ugeavisen Svendborg

Best of Svendborg vender tilbage med ny pris, rockmama og større scene

Ugeavisen Svendborg

Hvad ved du om Delle?

Ugeavisen Svendborg

Svendborg Ghostwalk: Gåsehud og genfærd på gåtur

Ugeavisen Svendborg

Eeg og Fonnesbæk jazzer i gårdhaven

Ugeavisen Svendborg

Sommer er vandhundens paradis, eller?

Ugeavisen Svendborg

Små stjerner tumlede rundt

Ugeavisen Svendborg

På fredag åbner Coop365 i Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Michelin-stjerner, myreprinsesser, og megahurtige biler

Ugeavisen Svendborg

Lokale skoler tænker nyt: Der skal mere virkelighed ind i undervisningen

Ugeavisen Svendborg

Yngre jazzløver brøler med Giant Steps

Ugeavisen Svendborg

Fysioterapi med padelbane i baghaven

Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Hvor mange gange spiser du din mad?

Ugeavisen Svendborg

Genbrug: Nu kan du også sortere mad- og drikkekartoner til genanvendelse

Ugeavisen Svendborg

Futtog tager første tur efter renovering

Ugeavisen Svendborg

20.000 kroner til seniorer

Ugeavisen Svendborg

Alt det usagte: Familiehemmeligheder på museum

Ugeavisen Svendborg

Donation til flagallé

Ugeavisen Svendborg

Har du overvejet Botox? Nu har du muligheden på Sydfyn

Annonce