Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nye takster i busserne

Annonce

Svendborg: Den 17. januar gennemfører FynBus den årlige regulering af priserne for at køre med bus. Det betyder blandt andet, at pensionister får billigere pendlerkort, men at enkeltrejser med rejsekort stiger en smule.

Reguleringen sker inden for det takststigningsloft, som staten har udmeldt. I 2021 betyder det, at priserne højst må stige med 1,1 procent, forklares det i en pressemeddelelse fra FynBus.

Her er kort, hvad der sker med taksterne.

Enkeltbilletter: Taksterne for enkeltbilletter er uændrede i 2021. Enkeltbilletter kan købes via FynBus’ app, webshop eller kontant i bussen. Enkeltbilletter er den dyreste måde at rejse på. Det vil næsten altid være billigere at rejse på rejsekort.

Pendlerkort: Taksterne for pendlerkort (rejsekort pendler og pendler kombi) er uændrede i 2021.

Pendlerkort til pensionister: Et flertal i Folketinget har 2. april 2020 afsat penge til takstnedsættelse for pensionister. FynBus har valgt at bruge disse midler til at øge pensionisters rabat på pendlerkort til 45 procent. Det betyder, at prisen for et pendlerkort til pensionister vil falde med 11,3 procent.

Rejsekort Classic: Priserne på rejsekort (personligt, flex og anonymt) stiger i gennemsnit 3,6 procent, nærmere bestemt 3,3 procent for de korte rejser (1-2 zoner) og 4,4 procent for de længere rejser (3-14 zoner).
Det betyder for eksempel, at en rejse på to  zoner stiger fra 18,20 til 18,80 kroner. En enkeltbillet til samme rejse koster 24 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Genåbning fejret med kage

Annonce