Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nyhed på Bregninge Kro: Slyngelstue med bar og billard

Christel Navne kommer fra en billardfamilie og har spillet, siden hun kunne se over bordkanten. Nu er hun daglig leder af "Biografen", ny billard- og slyngelstue på Bregninge Kro. Foto: Michael Thorbjørnsen
Kroen på Tåsinge har i den gamle biograf indrettet flot slyngelstue med to helt nye billardborde - og en kvinde bag baren, der, ved hvad hun snakker om, når det handler om stød og baller.

Tåsinge: Christel Navne, 23 år, har spillet billard det meste af sit liv, og nu får hun mulighed for i endnu højere grad at støde til ballerne og vælte kegler på de grønne borde.

Christel Navne er barnebarn til Henry Navne, som ikke er nogen hvem som helst inden for billard. I årtier drev han således Nordisk Billard i Ringe, og herfra rejste han også verden rundt for at lave og vedligeholde billardborde. Han var så god til sit metier, at det danske billardikon, Søren Søgaard, fik øjnene op for fynboens færdigheder og indledte et samarbejde, da den danske billardmester begyndte selv at fremstille billardborde.

- Min morfar gav glæden ved spillet videre til resten af familien, så jeg er nærmet opvokset på kanten af et billardbord og med en kø i hånden, fortæller Christel Navne.

Annonce

Moderne slyngelstue

Hendes mor fik for et par år siden arbejde i køkkenet på Bregninge kro - og Christel fulgte med.

En dag går snakken på kroen, for indehaverparret, Birgitte og Henrik Kahn, er lidt i tvivl om, hvad de skal bruge et af de mindre selskabslokaler til.

Christel Navne bag baren i "Biografen". Foto: Michael Thorbjørnsen

- Lokalet, som tidligere husede Bregninge Bio, benyttede vi ikke rigtigt, og vi synes at det var lidt synd, at det stod ubrugt hen, fortæller Henrik Kahn.

Her kom Christel Navne så med den idé at omdanne lokalerne til en moderne slyngelstue. Birgitte og Henrik Navne nikkede ja, hvis altså bare Christel Navne som daglige leder selv ville stå for det praktiske.

- Dét skulle de ikke spørge om to gange, for det ville jeg selvfølgelig vildt gerne, siger hun.

Christel Navne har nu brugt de seneste par måneder på at indrette "Biografen", som lokalet kaldes, og her er der ikke gået på kompromis med kvaliteten.

- Vi har investeret i to helt nye billardbord fra Søren Søgaards virksomhed - og de er med varme, hvilket sikrer, at ballerne (kuglerne, red.) altid løber hurtigt og som de skal, forklarer Christel Navne.

Henrik Kahn, indehaver af Bregninge Kro - her på toilettet, hvor der er opsat gamle filmplakater. Bregninge Bio var indtil 1967 en del af kroen, men lukkede, da broen åbnede og tøsingerne i stedet tog til Svendborg for at se de nye film. Foto: Michael Thorbjørnsen
Annonce

Mad og bar

"Biografen" er også indrettet med en større bar, hvor man kan få både øl, vin og drinks, her er en jukebox, der spiller ønskede musiknumre, her er dart, mulighed for spil med terninger samt en udendørs og overdækket terrasse, hvor man kan nyde et glas på en varm sommerdag - og hvor rygere kan komme til.


- Vi fik, for at blive i jargonen, gode anmeldelser, så jeg håber nu, at endnu flere får øjnene op for kroens nye tilbud, så vi fremadrettet kan skabe et hyggeligt miljø med billard og samvær.

Christel Navne


- Mærkes sulten før, under eller efter spillet, er man velkommen i kroens tilstødende lokaler, eller man kan få serveret lette og hurtige retter i selve "Biografen".

Premiereaftenen i "Biografen" var for et par uger siden, og her var der proppet med folk.

- Vi fik, for at blive i jargonen, gode anmeldelser, så jeg håber nu, at endnu flere får øjnene op for kroens nye tilbud, så vi fremadrettet kan skabe et hyggeligt miljø med billard og samvær, siger Christel Navne, som allerede har taget initiativ til turneringer.

Den nye slyngelstue på Bregninge Kro. Foto: Michael Thorbjørnsen

Den 8. og 15. maj finder de næste sted - den første er en singleturnering, den anden en mix-match, hvor man stiller op med en kvinde og en mand, og man spiller "skomaer". Og vil man spille med sin helt egen billardkø, så er "Biografen" og Christel Navne såmænd forhandler af fabriksnye køer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Donation til flagallé

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Viser på vandet

Ugeavisen Svendborg

Tid til take-away teater

Ugeavisen Svendborg

Åben have på bakketoppen

Annonce