Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nyligt afdød fodboldlegende hyldet i Møllergade

Det er svært at sige Maradona uden at komme til at tænke på Guds Hånd-målet, hvor den argentinske troldmand scorede med hånden i VM-kvartfinalen mod England i 1986. Kunstneren bag skulpturen erkender da også, at fodboldlegendens mål med hånden kan læses ind i værket. Foto: Henning Sundwell
Diego Maradona, der onsdag den 25. november døde, bliver nu hyldet med en skulptur i Møllergade i Svendborg.
Annonce

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at fodboldlegenden Diego Maradona onsdag den 25. november åndede ud. Verden over er hyldesterne strømmet ind, og nu kan Svendborg også bryste sig af at have en af slagsen.

Foran Feldberederiet i Møllergade blev der nemlig søndag den 29. november holdt fernisering på en skulptur til ære for den argentinske fodboldtroldmand.

Manden bag skulpturen er Henning Sundwell, kunstner og indehaver af Sundwell Art, og han er ikke i tvivl om Diego Maradonas status som fodboldlegende.


Han var jo en boldkunstner uden sammenligning. Han har fascineret både mig og rigtig mange andre, så jeg lavede den af respekt til ham og for at hylde ham.

Henning Sundwell


- Han var jo en boldkunstner uden sammenligning. Han har fascineret både mig og rigtig mange andre, så jeg lavede den af respekt til ham og for at hylde ham, siger han.

Selve arbejdet med at lave skulpturen, der forestiller to hænder, der griber efter en bold er gået hurtigt. Diego Maradona døde onsdag, og søndagen efter stod en skulptur klar.

Skulpturen står foran Feldberederiet i Møllergade. Foto: Martin Ytting Rask

Henning Sundwell selv kalder det også en spontan beslutning at lave skulpturen så hurtigt. Den skulle dog ikke laves helt fra scratch.

- Det var et heldigt sammentræf, at jeg alligevel havde en betonbold i overskud fra den udsmykning, vi lavede ved hjørnet af Ørkildsgade og Møllergade. Så der skulle bare støbes hænder, og så skulle det sættes sammen, siger Henning Sundwell og tilføjer, at der også er lys inde i ”bolden”.

Annonce

Besked til ambassaden

Skulle man lægge vejen forbi Møllergade 86 kan man selv få syn for sagn. Men for  Argentina, hvor der har været tre dages landesorg i forbindelse med Diego Maradonas død, er der knap 12.000 kilometer til skulpturen. Derfor har Henning Sundwell sendt billeder afsted til den argentinske ambassade i Danmark.

- Jeg synes i hvert fald, de skulle vide, at vi tænker på dem, og så kan de sende billederne videre, hvis de vil, siger han og tilføjer, at der ikke er sat nogen slutdato på, hvor længe skulpturen skal stå ved Feldberederiet.

- Den bliver stående - det er i hvert fald planen, siger Henning Sundwell.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce