Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nyt album: Lokal sangskriver henter inspiration i den danske natur

Kjartan Bue, Svendborg, har udgivet albummet "Musse". Pr-foto
Kjartan Bue er klar med sit første album, "Musse", og omdrejningspunktet for de ti sange er naturens mange sider og værdien i forholdet mellem menneske og dyr.
Annonce

Svendborg: Kjartan Bue, musiker og sangskriver bosat i Svendborg, er nu klar med sit første album, "Musse", som netop er udkommet.

Mødet med den danske natur har været omdrejningspunktet for albummets ti sange. "Musse" er en personlig historiefortælling om at udforske naturens mange sider og opdage værdien i forholdet mellem menneske og dyr.

- Sangene handler om det potentiale, der er for vores væren i verden, hvis vi retter blikket fra indadskuen til udadskuen på naturen, og de anderledes væsener, som beboer den. Albummet er opkaldt efter vores gamle kat, som jeg holdt meget af. Hun optræder i samtale med sorte-katten, Sorte, på albummets sidste nummer, hvor de er blevet gamle, og sidder på en bænk, og taler ud om deres fortids kampe. Musse var privilegeret, men Sorte havde det meget svært, fortæller Kjartan Bue i en pressemeddelelse.


Sangene handler om det potentiale, der er for vores væren i verden, hvis vi retter blikket fra indadskuen til udadskuen på naturen.

Kjartan Bue, musiker


Albummet er indspillet og produceret i tæt samarbejde med jazzmusiker og producer, Jeppe Højgaard. Sammen slap de legen, det umiddelbare og ubevidste løs i Kjartan Bues country- og folk sange.

I et forsøg pa at drage numrene ind i en ny virkelighed, gav de sig til at eksperimentere med alle mulige fysiske og virtuelle instrumenter, som for eksempel et hjemmebygget mini-trommesæt af piskeris, vat og dosmersedler. Lytteren kan forvente psych folk, americana, marrokanske rytmer og jazzede passager, oplyses det i pressemeddelelsen.

Den stærke sangskrivning evner at bygge dybt originale broer mellem de globale elementer, samtidig med at sangene bevarer en klar fælles forankring i et nordisk, folkemusikalsk univers.

Sangene er beriget med lyd fra trommeslageren Anders Vestergaard og bassisten Jakob Falgren, der bidrager til et særegent album, der rummer sit eget personlige univers.

"Musse" er efterfølgeren til EP'en ’Man Riding Backwards’ (2012), som blev rost på en lang række anmelderblogs.

Kjartan Bue har turneret i store dele af Europa, fra opvarmningsshows for new orleanske Hurray For the Riff Raff og Bisse til solooptræden på La dame De Canton i Paris samt koncert på Avernax Festival.

"Musse" er udkommet og distribueres af Believe Digital.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce