Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nyt ansigt i spidsen på psykiatrisk afdeling

Carsten Blus-Pedersen. Pr-foto
Carsten Blus-Pedersen er blevet konstitueret som ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Svendborg. Her vil han blandt andet bruge erfaringer fra sin tid som uddannelsesansvarlig overlæge til at arbejde mere med rekruttering.
Annonce

Svendborg: Sammen med oversygeplejerske Birgitte Kibenich skal overlæge Carsten Blus-Pedersen fra første oktober lede psykiatrisk afdeling i Svendborg. Han kommer fra flere års ansættelse i lokalpsykiatrien - også i Svendborg.

- Det er en ny opgave, som jeg forholder mig meget ydmygt til. Jeg kender afdelingen og personalet rigtig godt, og jeg vil gøre mit bedste for, at vi sammen kan fortsætte med at skabe gode rammer i en tid med udfordringer både i forhold til ombygning af afdeling samt COVID-19, siger Carsten Blus-Pedersen i en pressemeddelelse.

Annonce

Uddannelse skal prioriteres

Et af de områder Carsten Blus-Pedersen ønsker at sætte særlig fokus på i sin nye rolle er rekruttering. Han kommer fra en stilling som en af to uddannelsesansvarlige overlæger, og han håber at kunne bruge sin erfaring til at lokke flere unge læger og speciallæger til afdelingen ved at sætte fokus på uddannelse, forskning og et sundt læringsmiljø.


Det er en ny opgave, som jeg forholder mig meget ydmygt til. Jeg kender afdelingen og personalet rigtig godt, og jeg vil gøre mit bedste for, at vi sammen kan fortsætte med at skabe gode rammer

Carsten Blus-Pedersen


- Jeg synes, det er vigtigt, vi som afdeling forsøger at gøre os interessante for yngre læger. Et godt uddannelsesmiljø bidrager til et godt arbejdsmiljø, og så bliver vi en både spændende og attraktiv arbejdsplads. Derfor håber jeg, vi kan arbejde endnu mere med rekruttering, fortæller Carsten Blus-Pedersen.

Annonce

Sammenhængende psykiatri

Afdelingen i Svendborg har siden 2019 været i gang med en større ombygning. Moderniseringen forventes at være færdig det kommende forår, hvor patienter og personale flytter tilbage til en mere sammenhængende afdeling. Noget alle ifølge Carsten Blus-Pedersen ser frem til.

- Vi glæder os meget til at komme tilbage. Det bliver nogle rigtig fine rammer, hvor vi får gode betingelser for at skabe en sammenhængende psykiatri med fokus på både indlagte patienter og patienter i ambulant behandling, fortæller han i pressemeddelelsen.

Carsten Blus Pedersen har siden 2012 været overlæge på Psykiatrisk Afdeling Svendborg. Han er konstitueret fra 1. oktober og et år frem.

Han er 59 år og bor til dagligt i Svendborg.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Hjælp til følsomme fødder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Pengegave til maritimt museum

Ugeavisen Svendborg

Vintagemode fra aflyst modeshow

Annonce