Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nyt i støbeskeen: Drejø får sygeplejerskebesøg

Når coronasituationen stilner af, er det planen, at Drejø skal have månedlige besøg af en sygeplejerske fra Svendborg. Det er dog endnu ikke sikkert, hvornår sygeplejersken kommer til øen første gang. Foto: Annett Bruhn
Drejø kan se frem til månedlige sygeplejerskebesøg fra Svendborg, når coronasituationen tillader det.

Drejø: Der er egentlig ikke et stort behov for en sygeplejerske på Drejø, men ikke desto mindre har en lokal sognepræst aftalt med Svendborg Kommune, at øen i fremtiden skal have besøg af en sygeplejerske på månedsbasis.

Det fortæller Lisbet Dahl, der er områdeleder i Svendborg Kommunes sygeplejerskesektion.

- Sognepræsten (Lisbet Torp, red.) har talt med sin menighed og fået indtryk af, at der er nogle problematikker, som en sygeplejerske kan hjælpe med, og derfor har hun kontaktet os, forklarer Lisbet Dahl.

- Der er ikke nok opgaver på Drejø til, at vi kan have en fast sygeplejerske derovre, men vi har aftalt, at der cirka en gang om måneden skal komme en sygeplejerske og en leder derover som et åbent tilbud til borgerne, uddyber hun.

Lisbet Torp, der er sognepræst på Drejø, og som har sat projektet i gang, er glad for, at det har kunnet lade sig gøre at få stablet en sådan ordning på benene.

- Jeg kan godt bekymre mig for de ældre mennesker på Drejø, når jeg ikke er der. Derfor tog jeg kontakt til kommunen for at forhøre mig om, om det kunne være en mulighed at få en ordning med en sygeplejerske, der kunne komme til øen. Det har været en god kontakt til kommunen og jeg har følt mig meget imødekommet, fortæller Lisbet Torp.

Annonce

Corona står i vejen

Selvom Lisbet Dahl gerne så, at projektet kunne gå i gang inden længe, må hun erkende, at der nok kommer til at gå en rum tid, inden det kan lade sig gøre.

- Vi prøver generelt at begrænse hvor mange medarbejdere, der kommer ved vores borgere, så vi er nødt til at vente, til landet åbner mere op igen, siger hun.


Jeg håber, at det kan ske inden for et par måneder

Lisbet Dahl, områdeleder


Derfor findes der altså ikke en egentlig tidsplan for, hvornår der kommer en sygeplejerske til øen.

- Jeg håber, at det kan ske inden for et par måneder, men vi må vente til corona stilner af, og vi vil også gerne have alle vores medarbejdere vaccineret inden, så vi ikke slæber noget sygdom med derover, konstaterer Lisbet Dahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Genåbning fejret med kage

Annonce