Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nyt madtilbud i Svendborg: Donut-café åbner i Korsgade

Dines Janagarasah åbner omkring den 1. august sammen med sin søster Donut Time i Korsgade i Svendborg. Foto: Michael Thorbjørnsen
Donuts har længe været en populær spise i USA, og nu er dessertkagerne også blevet trendy i Danmark. Til august åbner den første donut-café i Svendborg.
Annonce

Svendborg: Han har i 10 år lavet pizza i Svendborg, men nu skifter 27-årige Dines Janagarasah over til en noget sødere både dej og toppings. Sammen med sin søster, Jennifer, 19 år, åbner han således omkring den 1. augut Donut Time i Korsgade 14F, hvor en tatovør tidligere havde til huse.

- Jeg er del af en vennegruppe, hvor vi alle elsker donuts, som vi spiser hver gang vi er i Odense eller Aarhus.

- Sidst vi var på donut-café talte vi om, at det da er lidt mærkeligt, at der ikke er et sted i Svendborg, hvor man kan købe donuts, som jo i årtier har været en mega populær spise i USA. Den tænkte jeg så lidt over - og greb opfordringen, for jeg kunne mærke, at det var det, jeg skulle,  fortæller Dines Janagarasah.

Han gik herefter på jagt efter et ledigt lejemål i Svendborg, og han fandt, at lokalet i Korsgade var i en passende størrelse til en donut-café, hvor der i første omgang dog kun bliver mulighed for take-away.

- På sigt håber jeg at kunne udvide med cafeborde- og stole og med salg også af kaffe, chokolade og milkshakes, men jeg skal lige først vurdere, hvor stor interessen for donuts egentlig er på Sydfyn.

Der bliver snart mulighed for at købe donuts i Korsgade i Svendborg. Arkivfoto

I andre dele af landet er donuts ellers  ret trendy for tiden med åbning af donut-cafeer i de fleste større by. København fik i sidste uge endnu en af slagsen, hvilket resulterede i en over 100 meter lang kø gennem hele åbningsdagen.

Annonce

Hjælpes af bager

Dines Janagarasah har ansat og allieret sig med en uddannet bager, bosat på Sydfyn, og de to mænd skal nu bruge det meste af juli på at udvikle deres helt egen donuts.

- Hemmeligheden ligger i fyldet inde i dejen, som hverken må være for tung eller sød, fortæller Dines Janagarasah, som til åbningen forventer at kunne tilbyde en menu af ni forskellige donuts.

- Der er her tale om de populæreste versioner, bl.a. med topppings af chokolade, slik, karamel, frugt og creme, mens der også vil være et par "månedens dounts", som løbende skiftes ud med nye smagsvarianter.

Dines Janagarasah er født og opvokset i Svendborg, hvor han tog en HF, mens han samtidig åbnede Pizza2Go på Høje Bøge Vej med sin far. Dette pizzeria har faderen stadig, men nu uden Dines, som hellere vil bruge sine kræfter på Donut Time.

Dines Janagarasah har ligeledes arbejdet i lokale børnehaver som pædagogmedhjælper og har også som hjælper været tilknyttet døgninstitutioner og asylcentret i Hundstrup.

- Jeg håber, at vi kan åbne den 1. august, måske tidligere, men nu skal jeg først have renoveret lokalet og gjort Donut Time til et  rent, hyggeligt og lækkert sted at besøge. Hvor lang tid den proces tager, ved jeg ikke helt, men en ting er sikkert: Jeg åbner ikke Donut Time, før både opskrifter og indretning sidder lige i skabet - og det må så tage den tid, sådan noget tager, slutter Dines Janagarasah.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sommermusik på Skarø

Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Annonce