Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nyt skolekøkken indviet med donation på menuen

Fonden for Fynske Bank har støttet nyt skolekøkken på Øster Åby Friskole med 50.000 kroner. Her overrækker Erik Potempa fra Fynske Bank donationen til lærer Henriette Færch. Pr-foto
Øster Åby Friskole har indviet nyt skolekøkken - og modtaget donation på 50.000 kroner.

Øster Åby: Med store smil på læberne har elever og ansatte på Øster Åby Friskole taget et nyt skolekøkken i brug. Friskolelærer Henriette Færch og 8. klasse var netop gået i gang med at tilrettelægge dagens måltid i de nye rammer, da Erik Potempa fra Fynske Bank i sidste uge bankede på. Med sig havde han en donation på 50.000 kroner, som han overrakte til Henriette Færch.

- Den store opbakning fra forældre, bedsteforældre og det lokale erhvervsliv har været overvældende, og skolen er meget taknemmelig for tilslutningen til projektet - og den flotte donation fra Fynske Bank, siger skoleleder Per Wendelboe.

- Ved fælles indsats har vores skolefællesskab sammen indsamlet mere end 200.000 kroner ved små og store sponsorater. Mere end 400 familier har bidraget blandt andet i forbindelse med skolernes motionsdag, hvor de kunne sponsorere elevernes tilbagelagte kilometer på deres løbetur, oplyser skolelederen i en pressemeddelelse.

Annonce

Frivillige kræfter blandt forældre har også givet en hånd med, når der har været brug for det, både når det gamle skolekøkken skulle brydes ned, og det nye køkken bygges op, så alle håndværksmæssige kompetencer har været i spil.

Det nye skolekøkken er helt up to date og skal på den måde være med til at fremtidssikre faget madkundskab for de godt 210 elever i mange år fremover.

Eleverne på Øster Åby Friskole har allerede taget det nye skolekøkken i brug. Pr-foto

På friskolen får alle elever undervisning i faget madkundskab fra 4. klasse.

Undervisningen i faget har de senere år udviklet sig, så eleverne naturligvis lærer at lave mad og de basale teknikker, og derudover knyttes teori om mad, sundhed, fødevarebevidsthed og madkultur. Efter 8. klasse skal eleverne til en praktisk og teoretisk eksamen, der tæller med på deres 9. klasses eksamensbevis.

- Forældre og skolekreds får også glæde af vores nye køkken, bl.a. når vi har arrangementer på skolen, og forældre også kan benytte skolen ved særlige lejligheder, fortæller Per Wendelboe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce