Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ollerup: Nytårskoncert på Gymnastikhøjskolen

Carl Nielsen Ungdomssymfoniorkester (CNUS) har dirigent Christian Øland i spidsen ved nytårskoncerten på Gymnastikhøjskolen i Ollerup 19. januar. PR Foto
Symfoniorkester, fælleskor og dansere ved koncerten, der for 21. gang holdes på Gymnastikhøjskolen.
Annonce

Ollerup: Svendborg Musikskole byder sammen med Svendborg kommunes kultur og fritidsudvalg til nytårskoncert, der søndag 19. januar kl. 15 for 21. gang holdes i OD Hallen på Gymnastikhøjskolen i Ollerup.

I koncerten deltager Carl Nielsen Ungdomssymfoniorkester (CNUS), Ollerup Efterskoles fælleskor og dansere fra Gymnastikhøjskolen.

Der præsenteres et varieret program, som blandt andet indeholder værker af Carl Nielsen, Brahms, Dvorak, Sting, Schubert med flere.

Ollerup Efterskoles fælleskor synger en række alene og sammen med CNUS, og danserne fra gymnastikhøjskolen akkompagneres af CNUS.

Konferencier er Jesper Rützou Rosenkilde, leder af Svendborg Musikskole.

I pausen vil være mulighed for at købe forfriskninger i form af kransekage og bobler.

Annonce

Ungt orkester

Carl Nielsen Ungdomssymfoniorkester (CNUS) er et ungdomssymfoniorkester for unge 15 og 30 år fortrinsvis bosiddende på Fyn eller i resten af Region Syddanmark.

Musikerne kommer fra Musikalsk Grundkursus Fyn, fra konservatoriet i Odense og fra de kommunale musikskoler på Fyn. Orkestret er baseret i Odense.

Det er den danske dirigent Christian Øland, der står i spidsen for CNUS. Han blev som 18-årig optaget i dirigentklassen på Sibelius Akademiet i Helsinki.

I 2016 modtog han "Carl Nielsen Talentprisen".

Annonce

Musikalsk flagskib

I sæson 2019/20 debuterer Christian Øland med orkestre som Aalborg Symfoniorkester, Magdeburg Philharmoniker og Det Kgl. Kapel – sidstnævnte i Nøddeknækkeren på Det Kgl. Teater.

Christian tiltrådte som dirigent for CNUS i 2018.

Ollerup Efterskole Sang og Musiks musikalske flagskib er skolens fælleskor. Alle skolens elever synger med i koret, og der er prøver i fælleskoret to timer om ugen i alle almindelige uger og en del ekstraprøver op imod de store koncerter.

I løbet af skoleåret synger fælleskoret op imod 20 koncerter både i forskellige dele af Danmark og til skolens årlige udlandsturné. Billetter koster 80 kroner for voksne, og 30 kroner for børn under 12 år./exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Bo banker rusten af

Ugeavisen Svendborg

Sjælen hænger fast

Ugeavisen Svendborg

Kunstner viser rundt

Ugeavisen Svendborg

VM-bord til Sydfyn

Annonce