Annonce
Ugeavisen Svendborg

Omstil og overlev

Med over 20 års erfaring i at undervise og rådgive iværksættere og mikrovirksomheder er meldingen klar fra  Margrete Bak: - Kun de virksomheder, der kan omstille deres forretning overlever. Pr-foto
Et fællestræk for de iværksættere og mikrovirksomheder, der klarer sig gennem Covid-19, er dem med evnen til at omstille deres virksomhed.
Annonce

Svendborg: En af de brancher, der har været hårdest ramt under coronakrisen er åbenlyst eventbranchen.

I den seneste opgørelse fra SMV Danmark, der er interesseorganisationen for små og mellemstore virksomheder, har eventbranchen oplevet et fald på 82 procent i omsætningen siden Covid-19, og mange står overfor konkurser. Tilsvarende dystre prognoser hænger tungt over andre brancher, der ikke længere kan leve af at gøre, hvad de plejer.

Med over 20 års erfaring i at undervise og rådgive iværksættere og mikrovirksomheder er meldingen klar fra aarhusianske Margrete Bak, som flere gange har været på Fremtidsfabrikken i Svendborg for at vejlede sydfynske iværksættere.

- Kun de virksomheder, der kan omstille deres forretning overlever, siger hun i en pressemeddelelse.

Annonce

Iværksættere har lettere ved omstilling

Margrete Bak sætter lighedstegn mellem overlevelseschancerne for at komme gennem en krise, og hvor hurtigt man som virksomhedsejer er klar til at indgå i den nye situation.

Den første fase i en krise er chok. Intet er som det plejer, kunderne køber ikke længere de produkter, man har på hylden. Markedet har ændret sig, og måske bliver det aldrig det samme igen.

Således opridser Margrete Bak den situation, der ramte i kølvandet på Covid-19:

- Først når du er klar til at kigge fremad og se de nye muligheder, er du i stand til at flytte din virksomhed.

- Mindre virksomheder har her en fordel i forhold til at være fleksible og omstille deres virksomhed hurtigere. Det er langt nemmere at vende en lille skude end et stort tankskib.

Margrete Bak peger desuden på vigtigheden af, at man som lille virksomhed holder øjnene åbne for nye samarbejder, og man aktivt deltager i de netværk og fællesskaber, der ligger lokalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce