Annonce
Ugeavisen Svendborg

Op mod 100 millioner EU-kroner i spil til gavn for Svendborgs klokkefrøer og kystnatur

EU-millioner kan være på vej til gavn for biodiversiteten i naturen omkring Det Sydfynske Øhav, herunder Lyø, hvor dette billede er taget. Arkivfoto: Christian Nordholt
Svendborg Kommune og Naturstyrelsen Fyn søger om at få del i EU-støtteordningen LIFEs millionstore pengepose. Det fælles projekt skal højne biodiversiteten omkring blandt andet Det Sydfynske Øhav og kysten ved Lundeborg.

Svendborg: Et sted mellem 70 – 100 millioner kroner ligger måske og venter på at gavne miljøet på Fyn. Det er i hvert fald intentioner bag et fælleskommunalt fynsk projekt og Naturstyrelsen Fyn, der skal være med til at skabe endnu større biodiversitet på Fyn – og i Svendborg Kommune.

De mange millioner kroner til at give et endnu bedre miljø kommer fra EU støtteordningen LIFE. Og med en lang ansøgningsproces skal Svendborg Kommune allerede nu i gang med det forberedende arbejde. Det skriver Svendborg Kommune i en pressemeddelelse.

Skal gavne fuglearter og kystnatur

Ansøgningen centreres især omkring Det Sydfynske Øhav, hvor der kan laves projekter, som gavner fuglearter og kystnatur – de såkaldte strandenge. Den Sydfynske Højderyg med ådale er også i fokus, da naturområderne her byder på kuperet og næringsfattigt terræn – overdrev. Endelig er der området omkring kysten ved Lundeborg og nordpå; her vil kommunen i høj grad koncentrere sig om projekter, der gavner den sjældne klokkefrø.

- Vi håber på at kunne indgå samarbejde med interesserede lodsejere. Alle aftaler vil blive indgået på frivillig basis, udtaler kommunal Natur og Miljø-afdelingsleder Birgitte Kring Frederiksen.


Vi håber på at kunne indgå samarbejde med interesserede lodsejere.

Birgitte Kring Frederiksen, afdelingsleder i Natur og Miljø


Hovedformålet med det fælleskommunale projekt og ansøgningen om EU-midlerne er at genskabe velfungerende økosystemer og sammenkæde værdifulde naturområder på tværs af kommunegrænser - velegnede levesteder for dyr og planter øger biodiversiteten.

Tidsplan for biodiversitetsprojektet

2021, forår: Indledende dialog og møder med lodsejere med henblik på at få forslag til projektområder.

2021, august: Foransøgning sendes til EU.

2021: Forhandling med lodsejere og indgåelse af konkrete aftaler.

2021-2022: Indsendelse af endelig ansøgning og behandling i EU.

2022: Tilsagn om støtte fra EU.

2022: Projektplan og høringer i kommunerne.

2022-2028: Realisering af projekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce