Annonce
Ugeavisen Svendborg

Opera og kunst i tæt samspil

Billedkunstneren Ken Denning (th) og operasanger Jesper Buhl fortolker danske sange den 29. september på Atelier Clot, Bramsen & Brunholt, på Frederiksøen i Svendborg. Pr-foto
Kunstner Ken Denning og operasanger Jesper Buhl fortolker 25 sange fra Højskolesangbogen hos Atelier Clot på Frederiksøen.

Svendborg: Billedkunst og opera går hånd i hånd, når billedkunstner Ken Denning og operasanger Jesper Buhl fortolker 25 nøje udvalgte sange fra Højskolesangbogen. Sangene kan ses, høres og ikke mindst synges med på, når duoen og en pianist kommer på besøg hos Atelier Clot, Bramsen & Brunholt, Frederiksøen i Svendborg, onsdag den 29. september og giver kunstkoncert.

Billedkunstner Ken Denning har oversat sangene til lærred, så nu findes "Svantes lykkelige dag" og "I Danmark er jeg født" også som malerier. Malerier og sange er samlet i en smuk bog, som kan købes til koncerten.

- Kom og hør hvilke overvejelser Denning har gjort sig, for hvordan omsætter man egentlig tekster og melodier til et maleri? Og hør Buhl fortælle om sangenes historie og betydning. Nyd musikken, når operasangeren synger både solo og fælles med publikum. Kom og vær med til at hylde kunsten og den danske sangskat på en uforglemmelig aften i galleriet, lyder opfordringen i en pressemeddelelse.

Annonce

Ken Denning, anerkendt maler repræsenteret på museer i ind- og udland, har altid musikken med, når han maler. Når han går ude i det landskab, som inspirerer ham, hører han altid en melodi. Da han en dag manglede et benspænd, faldt han over Højskolesangbogen, fordi den samtidig vidner om fællesskab.

– Jeg var nået til et sted, hvor jeg bekræftede mig selv i mit eget billedsprog. Jeg måtte have et benspænd. Det kunne være en samarbejdspartner, for det har jeg normalt ikke som kunstner. Jeg har altid på godt og ondt misundt musikerne det fællesskab, som de har, og jeg ikke har. Jeg er bare mit eget orkester, mens musikerne hele tiden skal forholde sig til hinanden, fortæller Ken Denning i pressemeddelelsen.

Han kontaktede derfor operasanger Jesper Buhl, tidligere chef for Den Fynske Opera, for at høre, om han ville være med i et samarbejde om Højskolesangbogen. De skulle vælge en række sange, som kunstneren skulle oversætte til malerier. Sange og malerier skulle samles i en bog og siden formidles ved en række kunstkoncerter.

– Vi snakker meget om danske værdier, og dem er der bare så mange af i den bog. Sangene er tit og ofte præget af udsyn, en værdi vi er ved at miste, siger Jesper Buhl.

Kunst og sang

Ken Denning, 64 år, billedkunstner repræsenteret på en række museer i ind- og udland og har deltaget i udstillinger i bl.a. Paris, Basel, Shenzhen, Thorshavn, London, Riga, bor i Kolding/Sdr. Bjert Strand.

Jesper Buhl, 57 år, operasanger, har sunget i ind- og udland, operachef for Den Fynske Opera 2007-2016, instruktør og foredragsholder, bor i Odense.

Atelier Clot er Paris’ ældste kunsttrykkeri. Gennem årene har værkstedet arbejdet sammen med Lautrec, Degas, Cézanne, Renoir, Sisley, Redon, Bonnard, Vuillard, Signac, Munch, Rodin, Rouault, Matisse, Denis, Roussel, Guillaumin, Foujita, Asger Jorn, Pierre Alechinsky, Bram Van Velde, Lindstrøm, Wyckaert, Pol Bury, Topor, Arman, Saura, Bjørn Nørgaard, Voss, Toledo, Michaux, Lars Nørgård, Martin Bigum, Peter Martensen, Mie Mørkeberg, Trine Boesen, Anette Harboe Flensburg m.fl.

Forlaget Atelier Clot, Bramsen & Brunholt ejes og drives i dag af Christian Bramsen, som bor i Paris, og Morten Brunholt, som bor i Lundeborg på Fyn. Den danske afdeling drives af Morten & Charlotte Brunholt.

De åbnede galleriet på Frederiksø den 2. april 2021.

Se mere på www.atelierclot.dk/billetter-til-events

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Så er der igen liv på teatret

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Helt elektrisk dag: SEF-direktør håber, folk får lyst til at få en varmepumpe eller elbil

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny forretning i Gerritsgade: June UND Mads åbner butik med livsstil

Ugeavisen Svendborg

Match-making mellem ledige seniorer og virksomheder

Ugeavisen Svendborg

Kulturelt Samråd opløser sig selv: - Der er ikke længere brug for et fælles organ til at tale kulturens sag

Ugeavisen Svendborg

Nikolaj spildte seks skoleår

Ugeavisen Svendborg

AOF står klar med hjælp til ord- og talblinde

Ugeavisen Svendborg

Foredrag om Kina i fortiden, nutiden og fremtiden

Ugeavisen Svendborg

Anmelderrost forfatter gæster Thurø

Ugeavisen Svendborg

Musikbibliotekets Lytteklub: Punkere og protestsangere

Ugeavisen Svendborg

Stor festival til Svendborg: 50 fortællere klar til at fortælle

Ugeavisen Svendborg

Mød de sydfynske klimafamilier

Ugeavisen Svendborg

Alligator Gumbo spiller på Harders

Ugeavisen Svendborg

Nye behandlere til Tåsinge

Ugeavisen Svendborg

Vind billetter til koncert med ABBA-musik

Ugeavisen Svendborg

Kan du hjælpe?: Søfartsmuseum søger gamle billeder af kongeskibet Dannebrog

Ugeavisen Svendborg

Nu begynder de maritime foredrag i Svendborg: Overlæge kickstarter sæsonen

Ugeavisen Svendborg

Kom til dyrenes dag i Maxi Zoo

Ugeavisen Svendborg

De vandt billetter til koncert med Ginne Marker

Ugeavisen Svendborg

Se film om og fra det gamle Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Gigtforeningen inviterer på gåtur: Tag en travefælle under armen

Ugeavisen Svendborg

Brandes illustrerer Lagerlöf

Ugeavisen Svendborg

Søndagsblues med Perry Stenbäck og Uffe Steen

Annonce