Annonce
Ugeavisen Svendborg

Opera på havnekanten

Jacob Skov Andersen og Elsebeth Dreisig har hovedrollerne i operaen "Butterfly", som til august kan ses og høres på havnen i Svendborg. Foto: Gerald Geerink og Mikael Melbye
Efter 13 år på Tåsinge, er den sydfynske friluftsopera rykket fra Valdemars Slot til Svendborg - og har taget navnet Operaen i Svendborg. Premiere på første opførelse, ”Butterfly”, den 3. august på Svendborg Havn.

Svendborg: I en årrække stod instruktør Anne Barslev og en række af hendes musikalske venner bag opførelser af operaer i haven ved Valdemars Slot, men nu har man i foreningen Operaen i Svendborg fået en ny hjemmebane at synge på.

- Efter 13 gode år med Slots Operaen på Valdemars Slot har vi nu skiftet både navn og omgivelser. Operaen i Svendborg  sætter store operaværker i spektakulære rammer op, hvor samspillet med omgivelserne, musikken og publikum er i fokus, fortæller Anne Barslev i en pressemeddelelse.


Annonce

- ”Butterfly” er en fortælling om store følelser og en stærk kvindeskæbne, der rummer noget af operahistoriens mest storslåede musik.

Anne Barslev, instruktør


Årets opera hedder ”Butterfly”, og det er igen Anne Barslev, der instruerer. Operaen synges på dansk, og får i hendes iscenesættelse et moderne twist, da de to hovedpartier, den unge ”Pinkerton”, og den, i denne version, lidt modne ”Butterfly”, mødes på havnekanten i Svendborg.

I de bærende roller står den Reumertvindende tenor Jacob Skov Andersen som ”Pinkerton” og den lyriske sopran Elsebeth Dreisig som ”Cho Cho San” - også kaldet ”Butterfly”.

Det syv personer store orkester under ledelse af Magnus Larsson spiller med på scenen. De er hentet ind til forestillingen fra Odense Symfoniorkester.

- ”Butterfly” er en fortælling om store følelser og en stærk kvindeskæbne, der rummer noget af operahistoriens mest storslåede musik. Det er den gribende historie om kvinden, der forelsker sig hovedkulds i den unge mand Pinkerton, og først for sent indser, at kærlighed ikke overvinder alt, forklarer Anne Barslev, hvis iscenesættelse har særligt fokus på kvindens valg.

Længsel efter fremmede kyster

- Udendørsopera har sin egen magi, for her er det muligt at mærke den friske luft, sommeraftenen og kunsten på én og samme gang. Brugen af havnekajen og den udendørs lokation handler om længsel efter fremmede kyster, både de ydre og de indre. Alle de kvinder, der gennem tiden har ventet ved kajen, på den mand de elsker, nogle forgæves og nogle forløst, fortæller Anne Barslev.

Kort om "Butterfly"

Operaen spiller 3/8, 5/8, 7/8, 10/8, 12/8, 14/8 kl. 19.30, samt søndag 8/8 kl. 16.00 på havnekajen i Svendborg.

Instruktør: Anne Barslev

Scenograf og kostumedesigner: Gøje Rostrup

Kapelmester og dirigent: Magnus Larsson

Komponist: Giacomo Puccini

Libretto: Luigi Illica og Guiseppe Giacosa

Oversættelse: Holger Boland

Produktion: Live Concept/Thomas Cleve

Medvirkende: Elsebeth Dreisig, Jacob Skov Andersen, Ditte Errboe, Rasmus Honoré Ruge, Mathias Hedegaard, Jonathan von Schwanenflügel, Emma Oemann og Anders Petrov-Neldeborg.

Hos Operaen i Svendborg arbejdes der med centrale kerneværdier i koncepterne, som Anne uddyber:

- Det er os magtpåliggende, at vores forestillinger kan forstås og opleves af alle, både det erfarne operapublikum og førstegangstilskuere uden særlige operaforudsætninger. Vi vil skabe nærhed mellem sangerne, musikken og publikum, samt producere underholdende og fængende forestillinger, siger hun.

I 2021 spilles på havnekajen i Svendborg, men fremadrettet vil der findes ny lokation til hver forestilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Viser på vandet

Annonce