Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ordblind konsulent

Ny bog skildrer, hvordan det har været for Randi Hedelund Jeppesen i Tved at være ordblind. I dag har hun et firma, som hjælper ordblinde. Foto: Cathrine Drud

Randi Hedelund Jeppesen i Tved er uddannet lærer og er selvstændig konsulent i Hjælp til Ord. Hun er bogaktuel

Tved: Randi Hedelund Jeppesen har været medforfatter på Bogen "Hvad står der?"

Bogen rummer en skæbnefortælling om at være ordblind og om en ung kvindes stærke personlighed, viljestyrke og stædighed til at insistere på at få en uddannelse, selv om hun var ude af stand til at læse lærebøgerne.

Randi Hedelund Jeppesen fortæller om, hvordan hun har kæmpet hele sit liv og ydet sit allerbedste i skolen uden at lære at læse og skrive.

Hun beskriver ærligt og usentimentalt den uvidenhed og grad af eksperimenter, der blev hende til del i de voksnes velmenende, men uanende forsøg på at lære hende at læse.

Hun afslører sociale problemer som en støjkilde, der gjorde det vanskeligt at erkende, at Randi Hedelund Jeppesen, der bor i Tved ved Svendborg, havde et reelt handicap.

I bogen beskriver hun sviende nederlag, ensomhed, afmagt og de små og store udfordringer i hverdagen, hun mødte og til stadighed møder.

- For ordblind er man hele livet. Alligevel er der veje til at lykkes i livet som ordblind, og dét er bogens pointe, fortæller hun i en pressemeddelelse fra forlaget.

Historien giver inspiration til og håb om at kunne lykkes i livet og i uddannelsessystemet til de mange, hvis historier minder om Randi Hedelund Jeppesens.

- Og det er en øjenåbner for alle dem, der uden problemer og uvilkårligt kan svare på dét spørgsmål, jeg har stillet flest gange i sit liv: Hvad står der?"

Randi Hedelund Jeppesen er uddannet lærer og arbejder som selvstændig konsulent i sit firma Hjælp til Ord.

- Jeg holder foredrag om ordblindhed og underviser i brugen af kompenserende it-hjælpemidler, fortæller hun.

Bogen er blevet til i et samarbejde mellem journalist og forfatter Charlotte Strøm og Randi Hedelund Jeppesen./EXP

Hjælp til Ord

Hjælp til OrdSkolevej 3, Tved

5700 Svendborg

www.hjaelptilord.dk

Tlf. 61 68 70 55

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce