Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: På Sydfyn kobler man på

,
Annonce

Det er nødvendigt i en travl hverdag at kunne koble af, og her benytter vi os alle af forskellige metoder i både dagligdagen og på sigt. Vi kender alle til det at skulle passe på os selv; stresse af, slappe af og nyde nu'et, men, som jeg lærte i sidste uge, så handler livet og tilværelsen også om på kloge måder at koble på.

Ugeavisen Svendborg bringer i denne uge et længere interview med Mette Tony og Mads Bjørn Hansen, arkitektparret i Troense, som med deres virksomhed, Praksis Arkitekter, har vundet både store opgaver samt priser for deres nytænkende ideer og fine streger.

Mette Tony og Mads Bjørn Hansen forlod i 2006 det etablerede arkitektmiljø i København og flyttede til Troense og Sydfyn, hvor Mads Bjørn Hansen selv er født og opvokset, men de forlod ikke hovedstadens stenbro, virak og mylder for at koble af på Sydfyn, men for at koble på, som parret selv udtrykker det i artiklen.

De flyttede til Sydfyn for "at kunne være til stede i både arbejds- og familieliv. For at kunne træde ud ad døren og være midt i naturen, væk fra det evige hastværk. For at kunne hylde det enkle, det langtidsholdbare og det ydmyge, der er stærkt i sig selv uden at hævde sig med midlertidige modeluner", som det beskrives i artiklen på side 22-23 i avisen.

I stedet for at traske ind på en tegnestue i storbyen om morgenen, tænde computeren og traske hjem igen otte timer senere, har parret på Tåsinge skabt en tegnestue, hvor den sydfynske natur, stemning og atmosfære integrerer og afspejler sig i de projekter, der jævnligt trumfer internationale tegnestuer.

Arkitektparret er ikke alene om at tænke på Sydfyn, som et sted at koble på.

Jeg talte forleden med en af byens ejendomsmæglere, og han fortalte, at hans firma på trods af coronakrisen har haft et mindre plus i hussalget - og at tendensen er, at markant mange af de nye boligejere på Sydfyn er tilflyttere fra København.

Det er jo herligt, at vi her på Sydfyn i en tid, hvor storbyerne ellers vokser sig større og større, hele tiden evner at tiltrække nye borgere til vores skønne område. Tilflyttere bringer ikke blot nyt liv og inspiration med sig, men også skattekroner, så vi fortsat kan vækste, udvikle og ikke mindst passe godt på vores egn og den natur, der omkranser os.

At koble på gælder også sociale relationer, og i mit arbejde, hvor jeg møder mange af de nye tilflyttere, der etablere nye virksomheder, hører jeg ofte om den sydfynske venlighed og ikke mindst hjælpsomhed, som på en eller anden måde overrumpler de "nye". Den positive imødekommenhed findes naturligvis alle steder og burde i mine øjne være en selvfølgelig i os alle, men måske den sydfynske lune alligevel er lidt unik, så den skal vi værne om og fortsat møde andre med.

Jeg blev i hvert fald selv meget varmt modtaget, da jeg fra Randers arriverede til Svendborg den 1. februar 2001 - og tak for det! Siden har jeg også brugt den sydfynske natur og ikke mindst den sydfynske kultur til både at koble af - og på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce