Annonce
Ugeavisen Svendborg

På vegne af alle donationer: TAK

Michael Thorbjørnsen. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Der er meget positivt at sige om det at leve i velfærdsstaten Danmark, hvor de bredeste skuldre og bedst lønnede gennem vores progressive skattesystem betaler mest til fællesskabet og dermed hjælper de, som af multiple grunde har det sværere og ikke er i stand til at bidrage med så meget.

I forlængelse af dette positive og humane menneskesyn har vi i Danmark også den smukke tradition med legater og fonde, hvor velhavende personer og succesfulde virksomheder uddeler penge til enten individer, der har brug for en ekstra håndsrækning eller yder støtte til humanitære organisationer og foreningslivet.

Legathåndbogen indeholder for eksempel i tusindvis af legater, hvor man kan søge og få støtte, hvis man lider af sygdom, er socialt udsat, søger midler til forskning, penge til nye net i badmintonklubben og meget, meget andet. Her er der mulighed for at hente støtte på et par hundrede kroner (ofte de ældre legater) og op til seks- og endda syvcifrede beløb. Nogle få  fonde uddeler endda milliarder, bedst kendt er nok A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal, som jo blandt andet betalte opførelsen af operahuset i København.

Her på Sydfyn har vi også flere gange nydt godt af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond, som har givet store og flotte donationer til for eksempel renoveringen af Borgerforeningen, til SIMAC, Mærskgården på Tåsinge og nye kunststofbaner til lokale fodboldklubber.

Mindre beløb kan også gøre en forskel, og på Sydfyn har vi heldigvis en lang række lokale fonde og virksomheder, som har tjent gode penge på at virke i lokalområdet og nu vil give lidt tilbage. Det sker først og fremmest i form af penge til kultur- og foreningslivet, som derfor kan takke en donation for muligheden for at virkeliggøre et projekt.


Men rent faktisk er mange fonde i sin tid oprettet af gode mennesker med hjertet på rette sted og med det ene mål for øje at støtte gode kræfter i lokalsamfundet - og det skal de alle have et stort og kærligt TAK for.

Fra kommentaren


Ugeavisen Svendborg skriver gerne om disse doantioner. I dagens avis kan du således læse om "Historisk Shopping", som har fået 100.000 kroner til sit projekt, en billardklub har fået penge til et nyt carambolebord, en sejlklub har fået penge til en flydende sauna, to idrætsforeninger har fået tiltrængte midler til driften efter tab på grund af Covid-19, Svendborg Event kan nu købe telte til kulturarrangementer efter en donation på 100.000 kroner og en erhvervsdrivende har såmænd doneret gratis grillkylling til et ældrecenter. Ja, hver uge kan vi her i avisen berette om små og store donationer, som de fleste - på den ene eller anden måde - får glæde af.

Selvfølgelig giver de fleste virksomheder ikke en donation for deres blå øjnes skyld, for de håber  naturligvis herigennem at opnå en form for goodwill, som gør, at vi får lyst til at støtte deres virksomhed, og samme virksomheder har jo en interesse i, at vi bor et sted med udvikling og et mangfoldigt kulturliv, da det på længere sigt kan gavne forretningen i form af nytilflyttere og dermed nye kunder i butikken.

Men rent faktisk er mange fonde i sin tid oprettet af gode mennesker med hjertet på rette sted og med det ene mål for øje at støtte gode kræfter i lokalsamfundet - og det skal de alle have et stort og kærligt TAK for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce