Annonce
Ugeavisen Svendborg

Pas på øjnene nytårsaften: Louis Nielsen uddeler gratis beskyttelsesbriller

Hos Louis Nielsen Svendborg står chefoptiker John Tornhøj, butikschef Susan Uhrbrand Jensen og kollegerne klar til at dele gratis beskyttelsesbriller ud den 27.-30. december. Beskyttelsesbrillerne kan hentes i butikken, så længe lager haves. Foto: Morten Degn
Louis Nielsen Svendborg går sammen med Dansk Blindesamfund til kamp mod øjenskader fra raketter og fyrværkeri. Derfor uddeler de gratis beskyttelsesbriller mellem jul og nytår.

Svendborg: Nytårsaften er højsæson for øjenskader. Skader, som skyldes raketter og fyrværkeri.

Størstedelen, der får øjenskader på grund af fyrværkeri, har ikke haft beskyttelsesbriller på. Faktisk havde hele 64 procent af de tilskadekomne ved fyrværkeriulykker ikke beskyttelsesbriller på sidste år.

Derfor har Louis Nielsen i Svendborg igen i år valgt at uddele gratis beskyttelsesbriller fra den 27. til og med den 30. december.

Annonce

Det sker i samarbejde med Dansk Blindesamfund, Søren Larsen, som er overlæge på Privathospitalet Aleris-Hamlet og Jens Lauritsen, som er overlæge og professor ved Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital (OUH).

Jens Lauritsen udtaler følgende i pressemeddelelsen fra Louis Nielsen:

- Brug altid sikkerhedsbriller. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden, og gå ikke tilbage til en fuser. De fleste af os kender godt rådene, men desværre kniber det med at efterleve de gode råd, når det går løs nytårsnat. Det ved vi ud fra de årlige opgørelser af skader efter fyrværkeri i hele landet, som Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital systematisk har indsamlet siden nytåret 1995/1996.

Søren Larsen, som har være ansat ved OUH  og deltaget i opgørelserne, uddyber, at mange af fyrværkeriskaderne kunne være undgået, hvis danskerne brugte beskyttelsesbriller.

- Derfor kan det ikke siges nok, hvor vigtigt det er at huske beskyttelsesbrillerne, når nytåret skal skydes ind – uanset om du er barn eller voksen, tilskuer eller selv affyrer fyrværkeriet, siger Søren Larsen.

Det bliver bakket op af landsformand for Dansk Blindesamfund Ask Abildgaard:

- Flere af vores medlemmer er blevet blinde på grund af fyrværkeri. Deres liv er forandret for altid, og det kunne så nemt være undgået. Derfor deler vi gratis sikkerhedsbriller ud mellem jul og nytår, for som vi siger: Hellere sikkerhedsbrille én aften om året end blindestok hver dag resten af dit liv.

Beskyttelsesbrillerne kan hentes i butikken, så længe lager haves.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

William gør en ekstra indsats for naturen: Derfor har han vundet årets biodiversitetspris

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tolerance og tålmodighed

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Løb for et godt formål

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Erhvervsliv i højt gear

Ugeavisen Svendborg

16 folk-koncerter i udsigt

Ugeavisen Svendborg

Workshop om livsstil, sundhed og åndedræt

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Skal vores seks-årige datter have lommepenge?

Ugeavisen Svendborg

Rekordår for Home

Ugeavisen Svendborg

Kærlighed med noget på spil

Annonce