Annonce
Ugeavisen Svendborg

Penge fra skolemælk: Vestermarkskolen får nyt fodboldmål

Skolebørn landet over får nu goder fra Skolemælksordningen. Vestermarkskolen i Vester Skerninge får nyt fodboldmål. Pressefoto
Vestermarkskolen har fået 5000 kroner fra Mejeriernes Skolemælkslegat. Det sker for at opfylde børnenes ønsker om at kunne spille fodbold. Pengene kommer både fra Mejeriernes Skolemælksordningen og forældre.

Vester Skerninge: Både folkeskolerne og sporten for unge under 18 år er så småt ved at være genåbnet igen. På Vestermarkskolen i Vester Skerninge kan de nu også juble over, at dette sker i takt med donation på 5000 kroner fra Mejeriernes Skolemælkslegat til nyt fodboldmål.

Coronarestriktionerne har bestemt ikke fremmet frikvarternes legemuligheder, og særligt de små klasser har efterspurgt fodboldmålet. Det ville skolen gerne efterkomme, og skolesekretær Sina Ebsen skrev følgende i legatansøgningen:

- De små klasser samt vores forårs-SFO søger om mål til skolegården, da børnene ikke har nogle legeredskaber ifm. coronarestriktionerne. De ønsker sig meget to små metalmål, så de kan spille fodbold, lød ansøgningen.

Annonce

Bag Skolemælkslegatet står Mejeriernes Skolemælksordning. I dag står de frem med en pressemeddelelse og fortæller, at skolen kan se frem til at få ønsket opfyldt.

Skolemælk der gør forskel

Mejeriernes Skolemælksordningen står for skolemælken på de danske skoler. Formålet er at styrke børnenes sunde mad- og drikkevaner.

Mejeriernes Skolemælkslegat har også sundheden som prioritet. Forskellen er dog, at de anbefaler, at eleverne nyder skolemælken siddende, hvor legatprojekterne skal ske på benene og i bevægelse.

Det fortæller leder af Mejeriernes Skolemælksordningen, Jan Hermansen.

- Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for rigtig mange elever. De 39 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få, siger han i pressemeddelelsen.

Annonce

Forældrene var med

Mejeriernes Skolemælkslegat uddeles to gange årligt - en i foråret og en i efteråret. Pengene trækkes fra en en pulje på 200.000 kroner plus donationer fra forældre.

Forældre donationerne ligger normalt omkring 45-50.000 kroner, men denne gang var der særligt opbakningen fra familierne. Forældrene brød nemlig skalaen med 1.000 kroner og endte på i alt 51.000 kroner til legatet.

Det var folkene bag skolemælken taknemmelige overfor.

- Det er en fantastisk gestus, som tillod os at imødekomme ansøgninger fra flere skoler end vanligt. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre til, at man søger på ny, når vi igen uddeler legatmidler til foråret, slutter Jan Hermansen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce