Annonce
Ugeavisen Svendborg

Peter står klar med uvildig rådgivning i små og store byggeprojekter

Peter Skov (th) i samtale med en håndværker på et af de byggeprojekter, han er rådgiver for. Foto: Michael Thorbjørnsen
Tømrer og bygningskonstruktør Peter Skov har etableret sig som uvildig ekspert og byggerådgiver for både private og virksomheder.

Svendborg: Står du for at bygge nyt eller lave om- eller tilbygninger til dit hus, men er usikker på, hvordan du kommer i hus med projektet? Skal du sælge eller købe hus og er du blevet i tvivl om huset er i god nok stand? Ønsker du at komme i kontakt med en uvildig ekspert og byggerådgiver, der kan give dig gode råd, så er Peter Skov måske løsningen.

Han, der er 32 år, har netop etableret virksomheden Byggerådgivning v/Peter Skov, hvor der tilbydes hjælp til både privat og erhverv med alt fra køberrådgivning ved køb af ejendom, søgning af byggetilladelse, tilsyn og sparring ved ny- eller ombygning, energirenovering samt projektledelse.

Annonce

16 års erfaring

Peter Skov, som er født og opvokset i Svendborg og i dag bosat i vestre bydel, er uddannet tømrer og bygningskonstruktør - og har 16 års erfaring i byggebranchen.

- Jeg har de seneste fire år som bygningskonstruktør arbejdet en del med private bygherrer i en tømrervirksomhed. I forbindelse med mit arbejde oplevede jeg ofte vores kunder være forvirret og fortvivlet over de mange ting, de skulle tage stilling til - for mange almindelige mennesker kan et byggeprojekt være en uoverskuelig proces, hvor man er nødt til at stole på håndværkerne, som måske ikke altid giver den bedste rådgivning.

- Da jeg samtidig oplevede, at flere venner samt familie, som stod for at bygge, kom til mig for gode råd, tænkte jeg, at der må være mange mennesker, der netop har brug for en uvildig person til at være en del af et projekt, så man er sikker på, at det hele går efter bogen. Derfor tog jeg springet, blev selvstændig og etablerede firmaet.

Peter Skov har etableret firmaet Byggerådgivning v/Peter Skov, hvor han hjælper både privat og erhverv med alt fra køberrådgivning ved køb af ejendom, søgning af byggetilladelse, tilsyn og sparring ved ny- eller ombygning, energirenovering samt projektledelse. Foto: Michael Thorbjørnsen
Annonce

Troværdig rådgivning

Kort sagt, så bruger Peter Skov sin erfaring fra ”den anden side” til nu at hjælpe private og mindre virksomheder med det bedste resultat i deres byggeprojekter.

- Hvis du skal med dit byggeprojekt, uden at det bliver en dårlig oplevelse, så er der er en række forhold, som er med til at sikre en god proces. Eksempelvis er det vigtigt at have styr på BR18, AB18, aftaleforhold, tidsplan og økonomien i dit projekt, og er det noget, du selv klarer eller bliver du rådgivet og af hvem?

- Det er ret væsentligt, at de håndværkere, du har hyret til en opgave, kender til de gældende regler, og derfor skal du overveje, om du står i en situation, hvor du bruger din dygtige tømrer til at rådgive dig om murerarbejde. Ligeledes skal du overveje, om det er hensigtsmæssigt, at det er din gamle sløjdlærer eller en svoger, der tages med på råd, når du skal købe hus og i den forbindelse gennem gå tilstandsrapporten, siger Peter Skov.

Som en uvildig byggerådgiver er Peter Skovs fokus altså udelukkende på sine kunders bolig og byggeprojekt.

- Min primære opgave er med andre ord at sikre, at mine kunder får det bedste resultat og en god oplevelse. En af mine stærkeste sider er at kunne se muligheder og løsninger for, hvordan man får mest muligt ud af et budget og samtidig give troværdig, realistisk og professionel rådgivning, fortæller Peter Skov.

Det tilbyder Peter Skov

Huseftersyn: Gennemgang af huseftersynsrapport (tilstandsrapport), gennemgang af hus. Vejledning om udbedring af bemærkninger i huseftersynsrapporten samt vejledning og overslag om forbedringer til ejendom

Uvildig rådgivning: Rådgivning og vejledning ved tilbygning, nyt tag, valg af materialer etc.

Byggebudget: Udarbejdelse af overslag for ønsker og vejledning om materialer ud fra kundens ønsker og behov.

Byggetilladelse: Optegning i 3D samt nødvendige tegninger til myndigheder Kontakt til myndigheder. Udfyldelse og indsendelse på Bygogmiljø.dk

Udbudsmateriale: Udarbejdelse af komplet udbudsmateriale med tegninger beskrivelser og tilbudsliste Kontakt til håndværkere og indhentning af tilbud. Granskning af indkommende tilbud og oplæg til valg af håndværker

Kontrakt: Udarbejdelse af kontrakt med håndværker i fag- eller hovedentreprise - eller granskning af kontrakt.

Tilsyn: Tilsyn af for eksempel nyopførsel af typehus eller ved etablering af nyt tag Tilsynet dokumenteres med foto og rapport. Gennemgang af det færdige byggeri og aflevering Dialog med håndværkeren Gennemgang af byggeri med bygherre. Afsluttes med rapport. Håndværksmæssig bistand.  Støtte, rådgivning og vejledning om korrekt udførelse.

Sikkerhedskoordinator B: Peter Skov er certificeret ”Sikkerhedskoordinator B” og kan varetage rollen herfor – både privat og erhverv

Forsikringsskader: Bistå med rådgivning for korrekt dækning af skader og vejledning om, hvad der kan forventes

Energirådgivning: Den rigtige og rentable løsning. Vejleder i løsninger og muligheder med fokus på rentabilitet på opgaven herunder æstetikken

Termografering: Gennemgangen afsluttes med en fotodokumenteret rapport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tidsrejsende tour de force: På en enkelt dag viser Svendborg Museum gymnasieelever vej gennem 800 års lokalhistorie

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce