Annonce
Ugeavisen Svendborg

Planen var en stille start: Comeback-frisører væltet omkuld af langhårede kunder

Gill Edelveig og Johnny Sten i deres intime salon på andensalen over Knævr i Gerritsgade, hvor de har fået en noget travlere start, end de havde forventet. Foto: Michael Thorbjørnsen
Frisørparret Gill Edelveig og Johnny Sten er efter 10 års fravær klar med ny salon i Gerritsgade og gamle såvel som nye kunder strømmer til.

Svendborg: De havde egentlig forestillet sig en stille start med åbent tre gange om ugen, men de planer er for en stund klippet væk.

For et par måneder siden kunne vi her i Ugeavisen Svendborg fortælle om frisørparret, Gill Edelveig og Johnny Sten, som nu vender tilbage til midtbyen og Gerritsgade 21, hvor det hele begyndte med salonen Johnny Sten Coiffure, som i sin storhedstid havde 12 ansatte og 21.000 årlige klipninger.

Parret begyndte for en måneds tid siden at omdanne andensalen over Knævr til en hyggelig og intim salon på 20 kvadratmeter, og interesserede kunder kunne allerede her booke tid i salonen.

- Her blev vi mødt af en ganske stor interesse, selvom folk, både nye og gamle kunder, ikke præcist vidste, hvornår vi ville åbne, men det stak da helt af, da restriktionerne blev ophævet og folk fandt ud, at det nu var nu, og at vi var en ny mulighed i midtbyen, fortæller Johnny Sten.

Salonen har stort set ingen ledige tider tilbage i april, og man skal være hurtig, hvis man vil have klippet håret i begyndelsen af maj.

- Telefonen ringer hele tiden, så der er run på, siger Gill Edelveig.

Annonce

Klip og kaffe fra Knvær

Af samme grund har parret valgt at holde længere åbent end først planlagt.

- Der er en stor hårpukkel derude, og den vil vi gerne hjælpe med at få barberet ned. Når vi så i branchen nærmer os mere normale tilstande, så geare vi lidt ned igen, siger Gill Edelveig.

Parret solgte i 2011 deres salon, efter at Johnny Sten fik alvorlig stress. I ejendommen, som Gill Edelveig og Johnny Sten har været indehaver af siden 2001, rykkede i stedet Andreas Holm Coiffure ind. I foråret 2018 blev lokalerne i tre plan udlejet til kaffebaren Knævr, som fortsætter med at servere deres kaffe, da den nye frisørsalon som nævnt får sit liv på andensalen i bygningen.

- Vores kunder kan i øvrigt nyde en gratis og valgfri kaffe fra Knævr under klipningen, indskyder Johnny Sten.

Annonce

Klipper af lyst

Johnny Sten lagde efter stress-reaktionen i en række år helt saksen på hylden og uddannede sig som kirkesanger, mens Gill Edelveig, som også er en succesfuld yogainstruktør, fortsatte med sine klip i blandt andet Art of Hair i Tinghusgade.


Der er en stor hårpukkel derude, og den vil vi gerne hjælpe med at få barberet ned. Når vi så i branchen nærmer os mere normale tilstande, så geare vi lidt ned igen.

Gill Edelveig


For fire år siden trådte Johnny Sten til, da man i Art of Hair pludseligt og kortvarigt manglede en frisør, og da det gik fint, og han igen nød at arbejde med saks og ikke mindst kontakten med både tidligere og nye kunder, fik han lyst til mere.

Parret lejede sig herefter ind hos Salon Office i Tved, hvor de i små tre har år har klippet hår, dog på nedsat tid.

- Der er den helt store forskel fra tidligere, at vi klipper, fordi vi kan lide det, og ikke fordi vi er nødt til det af økonomiske årsager, siger Johnny Sten.

Da der åbnede sig en mulighed for at vende tilbage til Gerritsgade 21, da Knævr alligevel ikke bruger andensalen, takkede frisørparret ja til at blive lejere i den ejendom, de rent faktisk selv ejer.

- Knævr har en længere lejekontrakt, så vi lejer faktisk lokalerne af dem. Lidt pudsigt, men det er en fin konstruktion, vi alle er glade for, fortæller Gill Edelveig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Tidsrejsende tour de force: På en enkelt dag viser Svendborg Museum gymnasieelever vej gennem 800 års lokalhistorie

Annonce