Annonce
Ugeavisen Svendborg

Priser til musikforening og lokale kunsthåndværkere

Kundthåndværkerne Anne Kirstine Jensen og Leif Å. Pedersen har været med til at etablere  Kunsthåndværk På Kajkanten på Frederiksøen, hvor foreningen vil holde markeder, lave butik, workshops samt udstilling for Svendborgs borgere. Arkivfoto
Andelskassen har afholdt sit første digitale aktionærmøde, hvor årsregnskabet blev gennemgået, og priser for i alt 300.000 kroner blev uddelt til lokale ildsjæle. I Svendborg fik Rytmisk Råstof og Kunsthåndværk på Kajkanten hver 15.000 kroner.

Svendborg: Andelskassen kunne for nylig præsentere et fornuftigt årsregnskab for 2020, der viste et resultat før skat på 124,3 mio. kr., på trods af et år præget af covid-19. Regnskabet og bankens aktiviteter i det forgangne år var på programmet, da banken for for nylig inviterede til digitalt aktionærmøde.

Normalt afholder Andelskassen et aktionærmøde i hver af de seks aktionærkredse, men grundet coronasituationen har banken, som har en filial på Skolegade 4, i år valgt at slå møderne sammen til ét digitalt aktionærmøde, der er filmet og ligger tilgængelig for alle interesserede på bankens hjemmeside.

Annonce

Musikalske ildsjæle

Traditionen tro var et af mødets højdepunkter uddelingen af Andelskassens priser, hvor banken hvert år hylder en række ildsjæle på for deres indsats og for at skabe glæde, udvikling og sammenhold rundt i lokalsamfundene.

To af modtagerne af "Sammen kan vi mere-prisen" og 15.000 kroner gik til musikforeningen Rytmisk Råstof og kulturforeningen Kunsthåndværk på Kajkanten i Svendborg, der brænder for at udbrede det håndlavede, unikke og lokalt producerede kunsthåndværk.

Rytmisk Råstof får prisen, fordi de frivillige medlemmer driver 13 øvelokaler, musikcafe og Spillestedet Harderer - og er med til at lave kulturelle arrangementer og et væld af spændende koncerter.

- Dette kunne ikke lade sig uden de frivillige, der arbejder ulønnet og arbejder meget. Spillestedet Harders eksisterer kun på grund af den indsats, de frivillige lægger, og musikprogrammet på stedet er modigt og spænder vidt i alle genrer. Der er i år afholdt naturkoncerter som et coronavenligt alternativ til de mange livekoncerter, der måtte aflyses.

- Rytmisk Råstof er en inkluderende forening, der både holder byen kulturelt flydende, men også kerer sig om rigtig mange mennesker, der måske ikke lige passer ind andre steder. Der er et stort lokalt og menneskeligt engagement, og enhver kan komme fra gaden og få opgaver, ansvar og dermed et tilhørsforhold og nye venner.

Rasmus Fribo modog som formand prisen til Rytmisk Råstof. Privatfoto

- Foreningen er meget vigtigt samlingssted for Svendborg og samtidig et sted, der er i en rivende udvikling med store ambitioner og visioner om at kunne tilbyde meget mere indenfor musikkens verden. Her ønskes blandt andet dansesal, lyd og optagestudie ogteknikværksted, lød begrundenlsen for prisen til Rytmisk Råstof.

Annonce

Kærlighed til kunsthåndværk

Kunsthåndværk På Kajkanten er dannet af en gruppe ildsjæle indenfor kunsthåndhåndværk.

-I foreningen brænder kunsthåndværkerne for det håndlavede, unikke og lokalt producerede kunsthåndværk. De vil øse af deres viden og åbner derfor dørene til en ny base på Frederiksøen, hvor foreningen vil holde markeder, lave butik, workshops og udstilling for Svendborgs borgere.

- Gruppen af kunsthåndværkere består af både veletablerede og kendte ansigter og nye medlemmer, som alle vil arbejde for at udbrede kendskabet og kærligheden til deres kunsthåndværk, lød Andelskassens begrundelse for prisen og de 15.000 kroner til Kunsthåndværk På Kajkanten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Tidsrejsende tour de force: På en enkelt dag viser Svendborg Museum gymnasieelever vej gennem 800 års lokalhistorie

Annonce