Annonce
Ugeavisen Svendborg

Region Syddanmark styrker patientforløbene på kræftområdet

Region Syddanmark kan nu i endnu højere grad tilbyde patienterne hurtigere, mere smidige og ensartede kræftudredninger, som man kender det fra de faste kræftpakkeforløb. Arkivfoto
Region Syddanmark vil hjælpe endnu flere patienter godt og sikkert igennem deres kræftforløb. Derfor ansætter regionen nu fire nye patientforløbskoordinatorer, som skal hjælpe de patienter, der udredes for mulige kræftsygdomme uden for de kendte kræftpakkeforløb.

Syddanmark: De fleste borgere, der har en mistanke om kræft, starter deres vej til diagnosen hos deres praktiserende læge. Hvis deres symptomer er klare - for eksempel en knude i brystet - kan lægen henvise dem direkte til et af de kendte kræftpakkeforløb.

Men hvis symptomerne er mere uklare som træthed, smerter eller blodtab, bliver borgerne henvist til et af regionens fire diagnostiske centre. Her kommer de igennem forløb, der skal afdække, hvad de præcist fejler. Og her kan det være en god idé at få hjælp af en forløbskoordinator.

- De kan nemlig hjælpe patienterne med at skabe overblik, inddrage pårørende og koordinere med de praktiserende læger og på tværs af sygehusenes afdelinger. Alt sammen noget, der er med til at give et mere sammenhænge patientforløb, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Annonce

Hurtigere udredninger

Regionsrådet har for nylig godkendt et forslag til ansættelse af fire forløbskoordinatorer på tværs af regionen. Med ansættelserne kan Region Syddanmark i endnu højere grad kan tilbyde patienterne hurtigere, mere smidige og ensartede kræftudredninger, som man kender det fra de faste kræftpakkeforløb.

Formand for Sundhedsudvalget Poul-Erik Svendsen (S) glæder sig over de nye ansættelser:

- At blive ramt af kræft eller stå midt i et længere udredningsforløb er et kæmpe chok for de fleste mennesker. Derfor er det vigtigt, at regionen kan tage patienten i hånden fra dag 1 og hjælpe dem igennem forløbet, så de føler sig så trygge som muligt. Det skal de fire nye forløbskoordinatorer være med til at sikre. Med dem vil patienter, som står med uspecifikke symptomer, få både hjælp og vejledning – og forløbskoordinatorer kan også fungere som oversætter mellem sundhedsvæsenets beskeder og patienten og de pårørendes ønsker, siger han i pressemeddelelsen.

Annonce

”Jo før jo bedre”

Et af de regionale pejlemærker for 2021 er at sikre en bedre ensretning af tilbud på regionens diagnostiske centre i Region Syddanmark. Det sker blandt andet via indsatsen ”Jo før jo bedre - Tidlig opsporing af kræft i almen praksis.” I ”Jo før jo bedre” er der sat et klart mål om hurtigere udredning og dermed tidligere diagnose og behandling for patienter med uspecifikke symptomer på kræft.

En del af løsningen, som er foreslået i ”Jo før jo bedre”, er blandt andet ansættelsen af en patientforløbskoordinator. Derudover vil der blive sat fokus på bedre ensretning i henvisningsforløb samt bedre ensretning af billeddiagnostik og brug af data på fire diagnostiske centre.

Der er i alt bevilliget 1,8 mio. kr. årligt til ansættelse af fire patientforløbskoordinatorer fra 2021. De bliver fordelt på de fire sygehusenheder i regionen. Midlerne til de fire forløbskoordinatorer kommer fra ”Jo før jo bedre”-indsatspuljen. Puljens formål er at styrke udredning af patienter med uspecifikke symptomer, der kan være tegn på kræft.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Biodiversitet og trafiksikkerhed cykler side om side

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Musikværtshus med ny ejer: Rasmus overtager Rasmus

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Hundetræning giver pote

Ugeavisen Svendborg

Giant Steps klar med sæsonens første koncert

Ugeavisen Svendborg

SIMAC slår rekord: Martime aspiranter flokkes til Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Arier i vandkanten og under åben himmel

Ugeavisen Svendborg

Tapas, tango og fortælling: Broholm forvandles til Buenos Aires

Ugeavisen Svendborg

Ung frisør i ny rolle

Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Film om Blixen efter Afrika - historien om en mester og hendes lærling

Ugeavisen Svendborg

Inkluderende fællesskab i varme skær af byens lygtepæle

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Jeg falder for spændende mænd - men det ender med psykisk og fysisk vold

Ugeavisen Svendborg

Verdensmester i badminton spiller nu tennis i Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Musikskole står klar til ny sæson: Peder Most Garden opruster med tre nye undervisere

Ugeavisen Svendborg

Bjæf og knurren i hundeforening: Instruktører kapper hundesnoren og danner ny forening

Ugeavisen Svendborg

Hesselager sportsuge klar med program

Ugeavisen Svendborg

Fællesklang: Væk byen til live med sang

Ugeavisen Svendborg

Havnens frie fugle: Udstilling går bag om drømme i et råt miljø

Ugeavisen Svendborg

300 hektar skov skal øge biodiversiteten i Svendborg Kommune

Ugeavisen Svendborg

Verdensmål lokalt og globalt

Ugeavisen Svendborg

Indvielse af ny skolebygning

Ugeavisen Svendborg

Tillykke med de to år

Ugeavisen Svendborg

Brætspilscafé på biblioteket

Ugeavisen Svendborg

Klokkemusik over byen

Annonce