Annonce
Ugeavisen Svendborg

Rekordlav ledighed i Svendborg Kommune

Pia Dam (S), formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, glæder sig over en ledighed på fire procent i Svendborg Kommune. Arkivfoto: Michael Bager
Blandt andet er det lykkedes at få flere kontanthjælpsmodtagere i arbejde ved en målrettet indsats fra jobcentrets side.
Annonce

Svendborg: Med en ledighed på fire procent i oktober måned går det den rette vej for Svendborg Kommune med at skaffe flere ledige i arbejde, lyder det i en pressemeddelelse fra Svendborg Kommune.

Det glæder Pia Dam (S), formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

Hun er især glad for, at det er lykkedes at få flere kontanthjælpsmodtagere i arbejde. Det er sket ved en målrettet indsats fra jobcentret i takt at der er kommet gang i jobmarkedet på Sydfyn. Fra 1 oktober 2018 til 1 oktober 2019 er antallet af jobparate kontanthjælpsmodtagere faldet med 61 personer svarende til et fald på 25,6 procent.

- Ledighedsprocenten har været ganske svagt faldende siden sommer, og vi ligger stabilt under den samlede ledighedsprocent på Fyn. Desværre ligger vi fortsat relativt højt i forhold til landsgennemsnittet, siger Pia Dam.

Det er et målrettet fokus på områder med gode jobmuligheder, herunder brancherettet opkvalificering, der nu afspejler sig i de positive tal, forklares det i pressemeddelelsen./exp

Annonce

Positivt samarbejde

Udvalgsformanden håber, at den positive udvikling vil fortsætte i det nye år.

- I udvalget er vi glade for udviklingen. Det skyldes især det meget positive samarbejde vi har med de lokale virksomheder. Det er mit håb, at det vil fortsætte fremadrettet, så vi kan komme endnu længere ned med ledighedstallene, lyder det fra Pia Dam.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce