Annonce
Ugeavisen Svendborg

Revy indtager ny hjemmebane

Borgmester Bo Hansen bød mandag formiddag revyholdet bag Rottefælden 2021 velkommen til Svendborg Teater/Borgerforeningen, som i år bliver hjemmebane for sommerens grin. Foto: Michael Thorbjørnsen
Hele holdet bag årets revy i Rottefælden (Svendborg Teater) mødtes mandag for første gang, og her blev man budt velkommen af borgmester Bo Hansen.

Svendborg: Der var borgmesterlige velkomstord, da holdet bag Rottefælde-revyen i dag indtog Svendborg Teater og dele af Borgerforeningen, som frem til den 14. august bliver ny hjemmebane for sommerens grin.

- Af hensyn til vores gæster, som vi passer godt på, flytter vi i år ind i teatret. Her kan vi nemlig holde en coronasikker afstand og kigge i samme retning. Rottefælden er desværre for lille til det, og derfor har vi valgt at flytte produktionen i år, forklarer revydirektør Pia Ullehus og tilføjer, at årets indtagelse af revymad ved gourmetkokken Jakob Hirsch foregår i Borgerforeningen.

Hun krydser nu fingre for, at coronasituationen fortsætter den positive udvikling, og at revyen og det øvrige kulturliv som annonceret bliver en del af genåbningen i løbet af det sene forår.

Annonce

- Det vil overhovedet ikke være til at bære med en ny nedlukning, for 2020 har nok været et af mine værste år nogensinde. For mig var det et stort psykisk pres for et år siden ikke at vide om vi måtte spiller eller ej - og da vi så fik forbud, måtte vi jo aflyse alt, hvad vi havde gået og forberedt, siger hun.

Under det første møde for hele holdet bag sommerens revy kunne skuespiller Jan Schou fortælle scenebygger Ove Ullehus, at han er flyttet i ny lejebolig under sit sommerophold på Sydfyn. - Jeg har i de senete over 20 år boet i det samme dejlige  hus på Thurø, men det lod sig ikke gøre i år. I stedet har jeg fået et andet og ligeså dejligt hus - også på Thurø, fortalte Jan Schou. Ove Ullehus er storebror til revydirektør Pia Ullehus. Privat er han bosat i Rantzausminde, og han har bygget scener for lillesøster de seneste ni sæsoner. Foto: Michael Thorbjørnsen

Hun ser nu positivt og optimistisk frem mod på 2021-sæsonen, men hun erkender, at det bliver noget anderledes end tidligere.

- Det der med at sige, at "vi gør, som vi plejer", den går bare ikke i år. Alt bliver anderledes for os, for vi har flyttet alt gear fra Caroline Amalie Vej til Svendborg Teater, scenen og backstage er anderledes og hele logistikken er bare ikke som før. Men vi kommer helt sikkert på plads, og jeg kan love, at publikum ikke kommer til at mærke den store forskel, for de skal blot læne sig tilbage og nyde revyen og grine med, siger Pia Ullehus.

Revydirektør Pia Ullehus takkede borgmester Bo Hansen for muligheden for at spille på Svendborg Teater i disse coronatider. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Revyen er stadig tætpakket med gode numre, og alt dét, der i forvejen gør fælden hyggelig, rykker med: lamper, stole, udsmykning, ja, selv Jan Schou er omhyggeligt blevet anbragt i sikker afstand, griner hun.

Derudover består årets hold af Mikkel Schrøder, der er med for anden gang, og debutanterne Joachim Knop, uddannet som sanger på Operaakademiet ved Det Kgl. Teater, og Rikke Hvidbjerg, der er uddannet fra Det danske Musical Akademi og har medvirket i flere musicals i både Sønderborg og Tivoli Revyen.

Revymusikerne Guy Moscoso og Ole Caspersen, sidstnævnte netop udpeget som ny leder af Svendborg Musikskole, fik sig en snak om årets noder til de mange revynumre. Foto: Michael Thorbjørnsen

Instruktøren er også i år Carsten Friis, mens Line Friis, som er uddannet fra Den statslige Balletskole i Warszawa og til daglig underviser på Det Kongelige Teater Balletskole i Odense, er koreograf og sørger for de rette - og ikke for svære - dansetrin til skuespillerne.

Guy Moscoso, Ole Caspersen og ikke mindst kapelmester Jens Krøyer sørger for, at revyorkestret bare spiller.

Rottefælden 2021 har premiere torsdag den 3. juni og spiller frem til 14. august.

Mikkel Schrøder (tv) , der er med i Rottefælden for anden gang, og debutanterne Rikke Hvidbjerg, der er uddannet fra Det danske Musical Akademi, samt Joachim Knop, uddannet som sanger på Operaakademiet ved Det Kgl. Teater, lytter til borgmesterens velkomsttale. Foto: Michael Thorbjørnsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce