Annonce
Ugeavisen Svendborg

Rollo giver Parkinson tæsk

Anne Kathtrine Langkjær Sørensen og Thomas Hansen er trænere i Bokseklubben Rollo, og de har begge en sundhedsfaglig baggrund. Nu vil de og Rollo  træne parkionsonramte til en bedre hverdag. Pr-foto
Den lokale bokseklub med i nyt projekt, som har vist positive resultater for personer, der er ramt af Parkinson
Annonce

Svendborg: Bokseklubben Rollo i Svendborg har meldt sig under fanerne i et nyt bokseprojekt, som Parkinsonforeningen og Danmarks Bokse Union har startet.

Projektet, som hedder Rock Steady Boxing, begyndte i USA for et par år siden og er nu nået til Europa og Danmark, hvor seks klubber, herunder Rollo, er certificeret til at køre hold for parkinsonramte personer.

Rollo har således fået uddannet to af sine egne trænere i Rock Steady Boxing, og de har begge en sundhedsfaglig baggrund: Anne Kathtrine Langkjær Sørensen arbejder til daglig på intensiv afdeling på Svendborg Sygehus, mens Thomas Hansen er fysioterapeut i et ortopædkirurgisk team i Svendborg Kommune.

- Konceptet er en bokseform uden kropskontakt, men med høj intensitet. Boksetræningen er baseret på hastighed, krydsbevægelser, rotation i ryggen, balance og koordination. I boksningen indgår også træning af finmotorik, som særligt mennesker med parkinson har gavn af for at fastholde evnen til blandt andet at skrive, spise selv og knappe eget tøj, forklarer Anne Kathtrine Langkjær Sørensen i en pressemeddelelse.

- Foruden de fysisk gavnlige effekter er målet med træningen i Rollo at tilbyde et socialt fællesskab i fritidslivet til personer med Parkinson. Når man pakker tasken, er det for at gå til boksning og blive en del af foreningslivet, og så er man ”bokser” og ikke patient. Ale kan være med og der er højt til loftet hos os, tilføjer Thomas Hansen.


Konceptet er en bokseform uden kropskontakt, men med høj intensitet. Boksetræningen er baseret på hastighed, krydsbevægelser, rotation i ryggen, balance og koordination.

Anne Kathtrine Langkjær Sørensen


Tovholder på projektet er Henrik Hansen, Rollos tidligere formand.

- Rollo har arbejdet på dette projekt i et halvt år, men Covid-19 er jo en modstander, der er svær at tage kampen op med, så nu er starten udskudt til det nye år, siger Henrik Hansen

Rollo håber, at Covid-19 stilner af, så man kan afholde det planlagte åbent hus den 5. januar 2021 i klubbens lokaler i Midtbyhallen. Her vil man give en rundvisning og tilbyde en snak om Parkinson kontra boksning.

Det er planen, at man starter med en gang træning om ugen, hver tirsdag fra 16-17.

Kort om Parkinson

Parkinson er en af de almindeligste neurologiske sygdomme.

Ca. 8000 mennesker lever i Danmark med Parkinsons sygdom, men mange flere er som pårørende påvirkede af sygdommen.

Gennemsnitalderen ved diagnosestillelse er 61 år, men sygdommen optræder dog også hos yngre personer helt ned i slutningen af 20’erne.

Symptomerne varierer meget fra person til person. De er afhængige af, hvor længe man har haft sygdommen, men kan også variere fra dag til dag. Mennesker med parkinson kan eksempelvis opleve, at de får problemer med at bevæge sig normalt, at ting går langsomt og trægt og der er måske rystelser i arme eller ben og nogle gange muskelkramper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

10 år med rock'n'roll

Ugeavisen Svendborg

Poesi i haven

Ugeavisen Svendborg

Julemærker i bycentret

Annonce