Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ros til erhvervsklimaet i Svendborg

- Vores dialogmøder med erhvervslivet gør os bevidste om, hvor vi som kommune gør det godt, og hvor vi konkret kan sætte ind for at blive endnu mere erhvervsvenlige, siger borgmester Bo Hansen, som her ses, da han for et år siden holdt tale til erhvervslivets nytårskur på Hotel Svendborg. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
DI Dansk Byggeri roser blandt andet Svendborg Kommune for initiativer, der hjalp virksomheder og deres medarbejdere, da coronaen ramte samfundet i foråret.
Annonce

Svendborg: På det sidste dialogmøde i 2020 drøftede DI Dansk Byggeri Fyn og Svendborg Kommune blandt andet udbudspolitik og åbningstider på genbrugspladserne - og udviklingen i kommunens erhvervsklima.

Selvom erhvervsvenligheden i DI Dansk Byggeris analyse fra juni er faldet en smule i Svendborg, var der alligevel mange gode takter i analysen, fortælles det i en pressemeddelelse.  Samtidigt var der ros til Svendborg Kommune for at have taget en lang række initiativer i forhold til at hjælpe virksomheder og deres medarbejdere, da coronaen ramte samfundet i foråret.

- Når det gælder udbud af offentlige opgaver betyder det meget for særligt de mindre virksomheder i branchen, at der er en fornuftig politik. Det skal være nemt at finde frem til udbuddene. Samtidig er det positivt, at der blev rykket mange bygge- og anlægsopgaver frem i foråret. Der er altid mulighed for forbedringer f.eks. i forhold til åbningstiderne på genbrugspladsen, hvor vi talte om muligheden for en fælles fynsk løsning, siger næstformand for DI Dansk Byggeri Fyn, Claus Larsen.

Annonce

Fornuftige tal

Svendborg udliciterer mere end 60 procent af kommunens vej- og parkopgaver, og ventetiden på en byggetilladelse er faldet til i gennemsnit 59 dage, viser DI Dansk Byggeris analyse.

- Det er set fra vores branches side fornuftige tal, specielt når vi ser, at ventetiden på byggetilladelser er faldet fra 133 til 59 dage. Men der er selvfølgelig også plads til forbedringer på det område, siger Claus Larsen.

Borgmester i Svendborg Kommune, Bo Hansen, er glad for, at kommunen og DI Dansk Byggeri Fyn kan mødes og tale om, hvad der er vigtigt for at sikre gode vilkår for de lokale virksomheder.

- Vores dialogmøder gør os bevidste om, hvor vi som kommune gør det godt, og hvor vi konkret kan sætte ind for at blive endnu mere erhvervsvenlige. Jeg synes, at vi har en rigtig god dialog med de lokale virksomheder, og vi lytter gerne til deres gode råd om, hvad vi kan gøre bedre.

- Det synes jeg, at vi allerede nu kan se virker, for eksempel med vores fine placering på  områder i DI’s måling fra november, siger Bo Hansen i pressemeddelelsen.

I DI’s undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2020 fra november var Svendborg en af højdespringerne, og gik frem med 24 pladser i forhold til 2019 til en placering på landsplan som nummer 54.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce