Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sådan kan boligrenten lande i 2021

Det 30-årige lån med afdrag og fast rente på 0,5 procent er for alvor er tilbage som det toneangivende lån for de boligejere, der fortrækker fastforrentede lån, mener bankdirektør Ulrik Feveile Nielsen. Foto: Colourbox
Sådan kan boligrenten lande i 2021
Annonce

2020 bød på rekordlave boligrenter, men hvad skal boligejere forvente til det nuværende kalenderår?

Den nye coronabølge har som bekendt ført til nye nedlukninger af samfundene i mange lande - og netop det presser økonomierne globalt set.

På kort sigt er renteusikkerheden derfor stor, men der er lys forude. Vi kan snart begynde at se lyset forenden af tunnelen. Mange lande er begyndt af vaccinere, og i december kom Europæiske Centralbank (ECB) med en stor buket af tiltag, som skal sikre en ekstrem lempelig pengepolitik. ECB ændrede ikke på renten, men kom med tiltag til at sikre, at vi kommer igennem den næste tid, indtil vi med vaccinering har fået styr på Covid-19.

Jeg forventer derfor, at ECB vil holde renten uændret eller lavere frem til i hvert fald udgangen af 2022.

Netop det betyder, at det 30-årige lån med afdrag og fast rente på 0,5 procent for alvor er tilbage som det toneangivende lån for de boligejere, der fortrækker fastforrentede lån.

Obligationsmarkedet i 2021 forventes temamæssigt at veksle mellem to, modsatrettede kræfter.

Ulrik Feveile Nielsen, direktør i Spar Nord Svendborg. Pr-foto

På den ene side holdes renterne nede af lempelig pengepolitik fra alle de store centralbanker, af lav til negativ inflation samt coronapandemiens negative konsekvenser for vækst og beskæftigelse.


Jeg forventer derfor, at ECB vil holde renten uændret eller lavere frem til i hvert fald udgangen af 2022.

Fra klummen


På den anden side gør vaccineringen, at vi efterhånden må forvente at få tæmmet Covid-19, og det må angiveligt betyde, at obligationsrenterne begynder at stige.

Den ekstrem store gældsopbygning som følge af hjælpepakker verden over, kan potentielt også lægge et opadgående pres på obligationsrenterne men centralbankerne vil gøre alt for, at obligationsrenterne holdes nede, så renteudgiften på den store statsgæld ikke rammer statsfinanserne for hårdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce