Annonce
Ugeavisen Svendborg

Særpris i Best of Svendborg: - Vi skal hylde dem, der løftede os i en svær tid

Borgmester Bo Hansen overrækker til  Best of Svendborg 2018 en pris til Rema 1000. - Best of Svendborg er et forfriskende initiativ. Det har været fedt at være en del og ikke mindst være med til at overrække priserne, for jeg kan se på vinderne og deres reaktioner, hvor meget prisen betyder for dem, siger borgmester Bo Hansen. Arkivfoto: Michael Thorbjørnsen
Svendborg Kommune står bag en pris, der hædrer et lokalt initiativ, som under en mørk coronatid var med til at skabe lys og glæde for andre. Der er en statuette og 30.000 kroner til vinderen.

Svendborg: Mens de fleste gik i sort, da landet og Svendborg lukkede ned på grund af covid-19, var andre klar med kreative løsninger, så der alligevel blev lys og liv i vores by.

Det er netop disse personer, butikker, spisesteder, virksomheder eller foreninger, som under coronakrisen gjorde en ekstraordinær indsats til glæde for andre eller fællesskabet, Best of Svendborg 2021 nu vil hædre med en særpris. Den har slet og ret har fået navnet: Bedste Corona Initiativ.

Bag prisen på hele 30.000 kroner står Svendborg Kommune, og borgmester Bo Hansen glæder sig til, at der bliver sat fokus på initiativerne:

Annonce

- Det seneste halvandet år har været en trist og svær periode, som har påvirket de fleste. Dog har byens detailhandel, spisestederne og nattelivet været hårdest ramt, når vi tænker på de økonomiske omkostninger. De måtte i månedsvis holde lukket eller være underlagt restriktioner, som det har været svært at agere og tjene penge i.

- Heldigvis har vi set tiltag, hvor butikker for eksempel har tilbudt at bringe varer ud, og hvor restauranterne hurtigt omlagde produktionen til takeaway. Begge initiativer var ikke blot til glæde for omsætningen, men også en service til de mennesker, der ikke kunne komme til byen eller i supermarkedet, siger Bo Hansen.

Han husker også tilbage på flere historier om sydfynske børn og unge, som under nedlukningen tilbød at handle ind for ældre mennesker.

- Vi har behov for, at der i vores by, især i en krisesituation, er nogle, der samler depechen op, skaber liv og er med til at løfte os alle, når det ser sværest ud. Et eksempel på dette kunne også være 5700 Summer, hvor man i en tid med restriktioner alligevel fik strikket en musikfest sammen, som var med til at skabe to unikke somre i Svendborg.

- Der er så mange gode kræfter blandt os, der gør sig ekstra umage, og dem skal vi hylde - og det vil kommunen gerne være med til, for vi hædrer ikke blot dem, der har gjort noget godt i går, men håbet er selvfølgelig at animere andre til at gøre noget lignende i morgen.

Derfor ser borgmesteren også med positive øjne på et tiltag som Best of Svendborg.

- Jeg tror, at vi er mange, som under coronakrisen blev bevidst om, hvor stor en værdi butikkerne og spisestederne betyder for os alle sammen.

- Vi har en helt unik handelsliv, som betyder meget for byens identitet. I andre byer har man storcentre, som er med til at underminere den øvrige handel, men i Svendborg har vi bevaret en spændende og levende bymidte. Jeg nyder i hvert fald at gå rundt i vores middelalderby med de smukke gågader og se og mærke den mangfoldighed, de mange specialbutikker er med til at skabe. Den alsidighed har enorm betydning, når det handler om at samle mennesker, og Best of Svendborg er på sin forfriskende måde med til at fastholde og udvikle den vigtige del af vores by.

Bo Hansen ser nu frem til, at normale tilstande igen indfinder sig i Svendborg.

- Vi klarede os dog fint gennem krisen, fordi vi har været gode til at passe på hinanden, bakke hinanden op - og kommunikativt har vi været ret gode til at minde hinanden om, at vi med covid-19 stod overfor en udfordring, vi alle skulle stå sammen om.

- Nu trænger vi til at slippe frygten og restriktionerne, så vi får vores frihed tilbage, og en god start er da at hylde dem, som sørgede for, at Sydfyn trods alt kom nogenlunde helskindet gennem krisen, mener Bo Hansen.


Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nye behandlere til Tåsinge

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Vind billetter til koncert med ABBA-musik

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Stor festival til Svendborg: 50 fortællere klar til at fortælle

Ugeavisen Svendborg

Kan du hjælpe?: Søfartsmuseum søger gamle billeder af kongeskibet Dannebrog

Ugeavisen Svendborg

Nu begynder de maritime foredrag i Svendborg: Overlæge kickstarter sæsonen

Ugeavisen Svendborg

Kom til dyrenes dag i Maxi Zoo

Ugeavisen Svendborg

De vandt billetter til koncert med Ginne Marker

Ugeavisen Svendborg

Se film om og fra det gamle Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Gigtforeningen inviterer på gåtur: Tag en travefælle under armen

Ugeavisen Svendborg

Brandes illustrerer Lagerlöf

Ugeavisen Svendborg

Søndagsblues med Perry Stenbäck og Uffe Steen

Ugeavisen Svendborg

- The name is Bond, James Bond

Ugeavisen Svendborg

På FGU finder unge deres vej

Ugeavisen Svendborg

Noget på Hjerte: Hvem gider kulturen?

Ugeavisen Svendborg

Ørkildskolen holder marked på torvet

Ugeavisen Svendborg

Nyt tilbud hos Spar: Nem, hurtig og billig el til din bil

Ugeavisen Svendborg

Skulpturrute på Sydfyn tager form

Ugeavisen Svendborg

Ellas høje og farverige Hawaiiblomst

Ugeavisen Svendborg

Energiselskab har adopteret en 2. klasse

Ugeavisen Svendborg

Ny rekord: 10.359 indstillinger til Best of Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Kun din viltre fantasi sætter grænser: Ny biodiversitetspris skal hylde hverdagens vilde forkæmpere

Ugeavisen Svendborg

Alan Thompson og Doug Morter giver koncert i forsamlingshuset

Ugeavisen Svendborg

Best of Svendborg: Positive ord og anerkendelse som modsvar til nettets hårde tone

Annonce