Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sæt pris på biodiversitet - og vind pris på 5000 kroner

Den sorte barkbille og andre insekter skal fremover have bedre betingelser i Svendborg Kommune. Pr-foto
Natur- og Miljøudvalget vil styrke biodiversiteten og få naturen til at blomstre i Svendborg Kommune.

Svendborg: Gør en særlig indsats for biodiversiteten i Svendborg Kommune. Og vind 5000 kroner.

Det er blot et af de mange nye tiltag, som politikerne i Natur- og Miljøudvalget netop har vedtaget. Det sker for at for at være med til styrke biodiversiteten og får naturen til at blomstre i Svendborg Kommune.

Et enigt udvalg har afsat 55.000 kroner til informationsmateriale og forskellige tiltag.

Annonce

- Naturen er klemt og har brug for en hjælpende hånd. Især er levestederne for bier, sommerfugle og andre insekter i tilbagegang. Hvis vi kan gøre en forskel for naturen, blot ved at ændre vaner og tankegang, eller ved små simple tiltag, så skal vi selvfølgelig gøre det. Her kan vi alle kan bidrage, lyder det fra Bruno Hansen, SF, formand for udvalget, i en pressemeddelelse.

Bruno Hansen, SF, formand for Natur- og Miljøudvalget. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Pengene skal blandt andet bruges til små videoer og brochurer, der skal give inspiration til, hvordan man selv kan hjælpe naturen på vej. Det er både den enkelte borger samt virksomheder, der skal være med til at engagere sig i projektet.

Græsset får lov til at vokse

Ligeledes har Svendborg Kommune indgået samarbejde med Naturama, der står bag projektet ”Svendborg Insektbuffet”, der også har til formål at fremme biodiversiteten. Det skal blandt andet ske ved at Dronningemaen og Viebæltet omdannes til en blomsterkorridor til glæde for blomster og bier. Et projekt som netop laves i samarbejde med Naturama.

Konkret vil Svendborg Kommune begynde at omlægge grønne friarealer og parker, så der tages hensyn til biodiversiteten. Ligesom kommunen i fremtiden vil tilstræbe, at der efter gravearbejder skabes de bedste forhold for vilde blomster og insekter.

Allerede i dag har kommunen sat forskellige initiativer i gang for biodiversiteten. Blandt andet tilpasses græsklipningen af kommunens grønne arealer løbende, så græsset klippes i passende højde til de aktiviteter, som områderne bruges til. De steder, hvor områderne ikke bruges, får græsset lov at vokse mere frit til gavn for insekterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce