Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sally fra Svendborg er klar med musik

Sally i front for bandet, der bærer hendes navn. Foto: Therese Vadum
Sally Errebo-Brandt er sanger og sangskriver i bandet, hun deler fornavn, med. På fredag udgiver de deres første EP, og hun håber at hun og bandet snart kan komme forbi hjembyen Svendborg for at give koncert.

Svendborg/Aarhus: Der er ved at være lidt sommerfugle i maven på den svendborgensiske sanger og sangskriver Sally Errebo-Brandt.

Der er ikke mange dage til hun og bandet Sally, som hun står i spidsen for, udgiver deres første EP, "Rædbrækket", og til at alle kan få et indblik i svendborgenserens inderste tanker og følelser.

- Jeg kan godt mærke, at jeg er lidt nervøs. Det er mine tekster, og derfor er det jo også noget, der kommer dybt inde fra mig. Men det er også tit, at jeg vender blikket ud af og ser, om der er nogle andre historier, jeg kan blive inspireret af. Derfor handler sangene - selvom de stammer fra mig - også mange andre ting og temaer, fortæller hun, men indrømmer også:

Annonce

- Jeg er tryg ved at sende EP'en af sted ... men jeg er også meget spændt.

Lidt tilfældigt

27-årige Sally Errebo-Brandt stammer godt nok fra det sydfynske men bor til dagligt i Aarhus, hvor bandet også har sine rødder.

- Bandet har mit navn, men vi ER et band, der er sammen om at skabe et musikalsk univers, men det er sådan, at jeg kommer til vores møder med en tekst og en melodi, og så sætter jeg mig rystende nervøs ved klaveret og spiller det for de andre og håber, det er godt nok, og at de vil være med til at skrive videre udfra det, forklarer hun med et smil.

- Vi er fem meget forskellige mennesker med hver vores musikalske baggrund, som vi griber sangene an fra, og så ser vi, hvad der kommer ud af det, fortæller hun.

Og det, der kommer ud af det kan ifølge Sally godt være lidt svært at sætte en egentlig genrebetegnelse på:

- Vi kalder os selv for lyrisk indierock på dansk, men det der med at det er indierock, det er lidt tilfældigt. Det er ikke noget, vi har sat os ned og besluttet i bandet. Vi har bare sat os sammen, og så er det udsprunget af mine tekster og melodier, forklarer Sally Errebo-Brandt.

Annonce

Eksamensbeviset er på vej

Sally Errebo-Brandt er som nævnt født og opvokset i Svendborg og oplandet omkring.

- Ja, egentlig er jeg opvokset i Stenstrup og Kirkeby. Jeg har sunget, lige siden jeg var helt lille og gik på Egebjerg Friskole, hvor jeg var så heldig, at der var nogle virkelig god lærere, der fik spillet en masse musik, og efter skolen var færdig, satte de op til, at man kunne spille i band. Jeg har også været en del af B&U Teatret, hvor jeg har fået sangundervisning, og sunget i en masse musicals. Senere gik jeg også på musikefterskolen i Humble og gik også på musiklinjen på Svendborg Gymnasium, så hele min ungdom på Sydfyn har bare handlet om at synge og spille musik, fortæller hun.

Og selvom Svendborg er musikkens by, gik Sallys tur derefter til Aarhus.

- Jeg startede på Musikalsk Grundkursus, der er en forskole til musikkonservatoriet, som jeg kom ind på et år efter ... og som jeg netop er blevet færdiguddannet fra, fortæller Sally Errebo-Brandt, der er så nyuddannet, at hun endnu ikke har fået tilsendt sit eksamensbevis.

- Men det kommer vel. Jeg har titel af cand.musicae som rytmisk sangerinde, siger hun.

Og det er ikke kun eksamensbeviset, Sally har fået med fra konservatoriet i Aarhus. De fire andre bandmedlemmer er alle studerende fra samme årgang som Sally.

Annonce

Vil gerne ud at spille

"Rædbrækket" udkommer 10. december, men alle seks sange, som EP'en indeholder, er faktisk indspillet for lang tid siden.

- Det er faktisk halvandet år siden, vi var i studiet og et år siden, alle sangene var helt færdige. Men så kom coronaen, og så blev det pludselig et spørgsmål om, hvornår det var bedst at udgive dem. Vi ville jo gerne ud og spille koncerter i forbindelse med udgivelserne, men det har været svært, fordi alle spillestederne har været overbooket med alle de koncerter, der har været udskudt.

Der er ikke umiddelbart de store turnéplaner for Sally, men det skulle gerne snart ændre sig, hvis det står til Sally selv.

- Vi har ikke noget konkret lige nu, men vi vil så gerne ud og spille, og jeg vil især gerne hjem og spille i Svendborg på alle de steder, jeg var ude at danse moderne på, da jeg var yngre. Og det håber jeg, bliver muligt i løbet af næste år, måske, lyder det fra Sally Errebo-Brandt.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Svendborg-forfatter er aktuel med roman om Vejstrup Pigehjem: En dokumentarisk bog om en ung kvinde, der bliver sendt på opdragelsesanstalt

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Folk For Folk er klar til en ny sæson med folkemusik

Annonce
Ugeavisen Svendborg

William gør en ekstra indsats for naturen: Derfor har han vundet årets biodiversitetspris

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Søg penge til projekter: Har du en god idé til udeliv?

Ugeavisen Svendborg

Tolerance og tålmodighed

Ugeavisen Svendborg

Løb for et godt formål

Ugeavisen Svendborg

Dage med Brecht kan i år fejre 10 års jubilæum

Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Erhvervsliv i højt gear

Ugeavisen Svendborg

16 folk-koncerter i udsigt

Ugeavisen Svendborg

Workshop om livsstil, sundhed og åndedræt

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Skal vores seks-årige datter have lommepenge?

Annonce