Annonce
Ugeavisen Svendborg

Samvær og naturoplevelser på elscooter

- Jeg kunne ønske mig, at flere på elscooter vil køre med på en tur, siger Niels Jørsfeldt. Han har henvendt sig til Svendborg Senior Idræt, som nu tilbyder andre fællesture på elscooter i Svendborgs omegn. Pressefoto
Svendborg Senior Idræt står bag et nyt tiltag for ældre borgere, der kører på elscooter.

Svendborg: Medio marts, midt i en coronatid og med kulde og fugtigt vejr, var lige tidligt nok for start af det elscooter-hold, som Niels Jørsfeldt, 73 år,  havde planlagt, og som vi tidligere har fortalt om her i Ugeavisen Svendborg.

- Der var ikke den store interesse for holdet, men nu, hvor det er blevet forår og mange er blevet vaccineret, prøver jeg igen. Første tur er den 8. maj og går til Valdemars Slot, fortæller Niels Jørsfeldt i en pressemeddelelse.

- Jeg kunne ønske mig, at flere på elscooter vil køre med på en tur for at få nogle gode oplevelser, som vi kan dele med hinanden, siger Niels Jørsfeldt, der selv har været på flere ture på sin elscooter. Han vil gerne køre i spidsen sammen med andre, der også har lyst til at komme omkring på samme køretøj.

Annonce

- Vi kunne køre ture rundt i omegnen af Svendborg. Deltagerne kan være med til at bestemme, hvornår og hvor turen går hen fra gang til gang, siger Niels Jørsfeldt, som også selv har mange turforslag til Sydtåsinge og Lundeborg.

Bag muligheden for at deltage på de fælles ture på elscooter står foreningen Svendborg Senior Idræt.

- Svendborg Senior Idræts fornemmeste opgave er at være med til at skabe rammer for, at alle 60+ - også på trods af fysiske udfordringer - kan mødes til bevægelse og fællesskab, fortæller Birthe Bergmann, senioridrætskonsulent i Svendborg Kommune.

- Derfor var vi også meget glade for Niels Jørsfeldts henvendelse til foreningen, så bredden og variationen i tilbuddene kan svare til den bredde og variation, der er i målgruppen 60+, tilføjer Birthe Bergmann.

Praktiske råd

Med sin erfaring på elscooter har Niels Jørsfeldt nogle praktiske råd, for eksempel altid at have regntøj med. Det er en god idé at have et vejhjælpsabonnement, hvis uheldet skulle være ude. Desuden mener han, at deltagerne skal køre med en god afstand på fem meter.


Jeg kunne ønske mig, at flere på elscooter vil køre med på en tur for at få nogle gode oplevelser, som vi kan dele med hinanden.

Niels Jørsfeldt


Niels Jørsfeldt kører på en elscooter med højeste hastighed på 15 km/t. Derfor vil han gerne køre sammen med andre med samme højeste hastighed. Hvis nogen, der har en elscooter med højeste hastighed på 8 km/t, gerne vil deltage på fælles ture, kan der eventuelt oprettes en gruppe for dem.

Annonce

En kop kaffe og en sludder

- Når vi kører sammen, tør vi måske lidt mere, end når vi selv kører, tilføjer Niels Jørsfeldt, der fik sin første elscooter for otte år siden.

Han foreslår altså, at den første tur går til Valdemar Slot. Det bliver lørdag den 8. maj kl. 12 med mødested ved på P-pladsen ved Svendborg Gymnasium på A.P. Møllersvej 35.

- Det bliver en lille kort opstartstur, så der også er tid til at lære hinanden lidt at kende, samt snakke om, hvor vi gerne vil køre hen de næste gange.

- Vi finder et godt sted ved Valdemar Slot, hvor vi kan stoppe og hygge os med en kop kaffe og få en sludder. På længere ture kan vi også have en madpakke med, siger Niels Jørsfeldt.

Interesserede kan henvende sig til Svendborg Senior Idræt på telefon 62 23 30 19 mandag, onsdag og fredag i tidsrummet kl. 10-12. Det eneste krav er et medlemskab af Svendborg Senior Idræt på 150 kr. pr. år.

Deltagelse i turene er gratis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Teater i nyt lys

Annonce