Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sanselig skovkoncert med cellist og cyklist Ida Riegels

Der er den 2. juni mulighed for at overvære en sanselig skovkoncert med cellist og cyklist Ida Riegels. Pr-foto

Egense: - Celloen vil rejse sig fra skovbunden, søge gennem lysningen - op i træernes kroner, der forventningsfuldt vil tage imod med gregoriansk sang, samisk joik, og Bach.

Ulrich Klostergaard, organist ved Egense og Øster Skerninge kirker, får sommerfornemmelser, når han skal beskrive den helt særlige koncert de to menighedsråd er gået sammen om at arrangere onsdag den 2. juni.

- Vi blev kontaktet af Jens Fabricius fra Cyklistforbundet i Svendborg, der spurgte om vi, kunne tænke os at arrangere en koncert med cellist og cyklist Ida Riegels, der er på turné i forbindelse med Fyn Cykler Sammen - og det kunne vi selvfølgelig, siger han i en pressemeddelelse.

Annonce

Formand for Øster Skerninge kirke, Carsten Plagborg, tilføjer, at kirken ejer et stykke skov på Strandvej, og at selve koncerten med Ida Riegels vil finde sted inde i skoven, helt i tråd med den tendens vi oplever i tiden, om at søge oplevelser i naturen.

Inden koncerten er der planlagt en cykeltur med udgangspunkt fra henholdsvis Egense og Øster Skerninge kirke. To forskellige ruter vil lede det cyklende publikum til Ballen havn, hvor der holdes pause og spises sandwich. I fælles trop og med Ida Riegel og hendes cello i spidsen følges publikum ad det sidste stykke hen til skoven.

På koncertprogrammet vil der være Bachs musik for solo cello og en håndfuld kompositioner af Ida Riegels, samt kirkernes Motetkor ledsaget af organist Ulrich Klostergaard på harmonika og håndtromme.

Ida Riegels er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har turneret i flere dele af verden. Både USA, og Europa, men også fjerne steder som Indien, Bhutan, Thailand og Japan. Hun har gennem de seneste år etableret sig som cyklende cellist og blev i foråret 2020 tildelt Danmarks Radios pris “Årets Ildsjæl”.

Koncert i skoven

Koncert med Ida Riegel og Egense og Øster Skerninge Kirkers Motetkor under ledelse af Ulrich Klostergaard onsdag den 2. juni kl. 19-20.

Cykelturen til koncerten starter ved enten Egense Kirke eller Øster Skerninge Kirke kl. 17.30.

Der serveres sandwich og drikkelse undervejs ved Ballen havn.

Publikum, der ikke ønsker at cykle, mødes ved Ballen havn kl. 18.15.

I tilfælde af dagsregn henlægges koncerten til Egense Kirke kl. 19.

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig på www.egense-oskerninge.dk eller tlf. 6221 1894 senest fredag den 28. maj.

Arrangementet er et samarbejde mellem Egense og Øster Skerninge kirker, Fyn Cykler Sammen/Destination Fyn og Cyklistforbundet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Donation til flagallé

Ugeavisen Svendborg

Viser på vandet

Ugeavisen Svendborg

Tid til take-away teater

Ugeavisen Svendborg

Åben have på bakketoppen

Annonce