Annonce
Ugeavisen Svendborg

Scala klar med Oscar-vindere

Mads Mikkelsen er aktuel i tre af Scalas film: Oscar-vinderen "Druk", den ligeledes danske "Retfærdighedens Ryttere", begge får repremiere fra på torsdag - og her i den amerikanske film ”Chaos Walking”, som samme dag har dansk premiere. Foto: Murray Close
Der er flere Oscar-vindende film på programmet, når Scala efter en lang nedlukning igen kan vise film fra torsdag den 6. maj.

Svendborg: Efter flere måneder med sort lærred, så er Scala i Svendborg nu klar til igen at vise film i biografen, hvor man har brugt nedlukningen konstruktivt til at bygge om i kiosken og renovere foyeren.

På de hvide lærreder starter Scala fra den 6. maj op med en række af de film, som man viste lige inden nedlukningen midt i december: "Druk", som lige har vundet en Oscar, "Retfærdighedens Ryttere", "Lille Sommerfugl", "Croods 2" og "De smukkeste år", men derudover er der danmarkspremiere på fire film.

En kvinde ser rødt

Instruktøren Emerald Fennell sparker med filmen "Promising Young Woman", som var blandt Oscar-vinderne, døren ind til Metoo-diskussionen og samtykke-debatten med en sort komedie - og også en fængende thriller om traumer, hævn og kærlighed.

Casey er godt lakket til. Fuld krigsmaling, kort kjole, men med sløve øjne og tydeligvis uden kontrol over sig selv. En af de unge mænd ved baren tilbyder ridderligt sin hjælp med at få hende sikkert hjem.

Carey Mulligan har hovedrollen i Promising Young Woman, som har dansk premiere i Scala på tordag. Foto fra filmen

Undervejs i taxien er han dog frisk nok til at foreslå en drink hjemme hos ham, og da den berusede unge kvinde først sidder i sofaen, begynder han at lægge an på hende, men så viser hun sig at være fuldstændig ædru og meget vred.

Cassie har ikke drevet det til ret meget. Hun droppede ud af medicinstudiet og klarer sig nu som cafémedhjælper og bor hos sine forældre. Når hun altså ikke er på sine natlige ture for at afsløre, hvilke svin mænd egentlig er. Hun har som regel ret. Men så står han der pludselig: Ryan fra medicinstudiet. Nu succesfuld børnelæge. Og han vil gerne på date med Cassie.

Som Cassie med dobbeltlivet ses Carey Mulligan, mens Bo Burnham ses som lægen Ryan.

Annonce

Bobler under isen

Der er i filmen "Operation Nordpolen" noget, der bobler under isen i Arktis.

Alt dette er polarræven Tjep lykkeligt uvidende om. Han ønsker bare at være noget andet og mere end en polarræv, der går i et med omgivelserne: Han vil være slædehund i ABDS, Arktisk Bud Direkte Service.

Det lykkes ham ganske vist at blive ansat, men det kræver tid og tålmodighed og en del held, hvis han skal få lov til at trække slæderne. Eller at han er fræk nok til at ”låne” en af dem, da den meget indtagende røde ræv, Jana, beder om en ekspresudbringning af en pakke til sit bosted i midten af ødemarken.

"Operation Nordpolen" er en animeret film for hele familien. Foto fra filmen

For den bedrift bliver Tjep fyret, men da der samtidig sker mystiske ting, så alle slædehundene siger op, får han alligevel chancen og vejledt af to konspirationsteoretiske oddere, begynder han at undersøge, hvad der foregår under isen.

Den onde geni Otto von Hvalros vil slippe tundraens gasreserver løs så isen smelter, og det er kun Tjep, der kan forhindre, at det sker. Hvis han tør være den, han er.

Instruktør Aaron Woodley har skabt en spændende og morsom film om at have det svært med at være den, man er – især hvis det er en, der er usynlig i andres øjne. Den historie kombinerer ham med det meget aktuelle tema om global opvarmning og afsmeltningen fra Arktis.

Tjep, Jana, Otto og alle de andre figurer har fået danske stemmer af bl.a. Mikkel Følsgaard, Maria Lucia Heiberg Rosenberg og Torben Zeller.

Annonce

Mads Mikkelsen i amerikansk drama

”Chaos Walking” er baseret på den bedst sælgende roman "The Knife of Never Letting Go" af Patrick Ness, og instrueret af manden bag "The Bourne Identity" og "Edge of Tomorrow", og har Tom Holland, Daisy Ridley og Mads Mikkelsen også David Oyelowo, Nick Jonas og Cynthia Erivo i på rollelisten.

I en ikke alt for fjern fremtid, opdager Todd Hewitt (Holland), Viola (Ridley), en mystisk pige, der nødlander på hans planet. Det vækker opsigt i det lille samfund, hvor der ellers ingen kvinder er, og alle mænd er ramt af ”støjen” - en kraft, der blotter alle deres tanker for omverdenen.

I dette farlige landskab er Violas liv truet - og da Todd lover at beskytte hende, bl.a. fra byens overhoved, Mayor Prentiss (Mads Mikkelsen), må han finde sin egen indre styrke og åbne op for planetens mørke hemmeligheder.

Annonce

Søger den amerikanske drøm

Endelig har Scala dansk premiere på "Minari", som efter sigende er en smuk fortælling om, hvordan planter såvel som mennesker forsøger at slå rødder og finde et hjem på fremmed mark. Filmen har vundet en Golden Globe og Yuh-Jung Youn vandt en Oscar for bedste birolle. I alt var filmen nomineret til seks Oscars og vandt også en statuette.

Jacob (Steven Yeun) og Monica har forladt Korea for at søge lykken i mulighedernes land, USA. Efter et par år med hårdt arbejde i Californien køber de et stykke land i Arkansas, hvor Jacob vil forsøge at etablere en farm.

Den Oscar-nominerede film "Minari" kan fra på torsdag ses i Scala. Foto fra filmen

Monica er ikke begejstret over at skulle starte en ny tilværelse i en faldefærdig husvogn midt i ingenting, så hun ser frem til, at hendes mor, Soonja (Yuh-Jung Youn), snart ankommer fra Korea for at bo og hjælpe med børnene.

Da den excentriske og storbandende kvinde ankommer, vender det op og ned på den lille familie, og syv-årige David synes, at mormor er pinligt koreansk. Men livet på landet er en ny og åben verden, hvor en særpræget familie kan finde fælles styrke og måske virkeliggøre den amerikanske drøm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce