Annonce
Ugeavisen Svendborg

Scala med prisvinder, thriller og opera

Roman Polanskis "Officer og Spion" får torsdag dansk premiere i Scala. Foto fra filmen
"Officer og Spion", "Antebellum" samt "Orfeus og Eurydike" på programmet i Scala.
Annonce

Svendborg: Torsdag får Scala dansk premiere på filmen, "Officer og Spion", som er instrueret af den kendte instruktør Roman Polanski.

Filmen tager sit udgangspunkt den 5. januar 1895, da kaptajn Alfred Dreyfus, en ung lovende officer, degraderesfor at have spioneret for Tyskland og dømmes til livsvarigt fængsel på Djævleøen.

Blandt vidnerne til hans ydmygelse er Georges Picquart, der bliver forfremmet til at drive den militære efterretningsenhed, der fældede Dreyfus. Men da Picquart opdager, at hemmeligheder stadig overleveres til tyskerne, drages han ind i en farlig labyrint af bedrag.

Filmen vandt Grand Jury Prize og kritikerprisen på Venedig film Festival.

Annonce

På tværs af tidsperioder

I "Antebellum", en skræmmende ny thriller af Gerard Bush og Christopher Renz, møder vi den succesfulde sociolog, foredragsholder og forfatter Veronica Henley (Janelle Monáe).

I sine bøger og foredrag udforsker hun umyndiggørelsen af sorte mennesker i USA, som stadigt værende en del af landets DNA den dag i dag. Hvad Veronica imidlertid ikke ved, er, at skæbnen vil, at det er hende, som skal redde landet fra denne fortid. Hun må afsløre en grufuld hemmelighed, som forbinder hende til borgerkrigsslavinden, Eden (også spillet af Janelle Monáe).

På tværs af tidsperioder og forskellige verdener, fanges de begge i en gruopvækkende virkelighed hvori de tvinges til at konfrontere fortiden, nutiden og fremtiden før det er for sent.

"Antebellum" får ligeledes premiere på torsdag.

Annonce

Orkester i central rolle

Scala viser også operaen "Orfeus og Eurydike" den 20. september. Operaen er optaget i 2018 på La Scala, som her for første gang nogensinde opsætter Glucks opera fra 1774 i sin fulde franske version, produceret til Covent Garden af instruktøren John Fulljames og koreografen Hofesh Shechteri.

Christiane Karg og Fatma Said synger hovedpartierne i operaen "Orfeus og Eurydike". Pr-foto

I denne version indtager orkesteret bogstaveligt talt en central rolle. Med Christiane Karg og Fatma Said i hovedrollerne - begge uddannet på La Scala-akademiet - udføres denne  produktion under den musikalske ledelse af Michele Mariotti, en ung, og meget værdsat maestro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny bykunst i gaderne

Annonce