Annonce
Ugeavisen Svendborg

Seat og Nissan klar til nyrenoveret bilhus

Håndværkere arbejder stadig med at forvandle det 600 kvadratmeter store showroom til en topmoderne biludstilling, der skal fremvise fabriksnye biler fra både Nissan og Seat. Afdelingschef Casper Mysling fortæller, at den nyistandsatte udstilling står klar den 5. april. Foto: Michael Thorbjørnsen
Corona-nedlukningen fremskyndede større renovering af Autohuset Kronsbjerg, som for et år siden overtog Bilforum på Grønnemosevej. Den 5. april står fabriksnye biler fra Nissan og Seat klar i et nyistandsat showroom.

Svendborg: Seat og Nissan kom under samme tag i Svendborg, da Autohuset Kronsbjergs afdeling i Svendborg, som er Nissan-forhandler, i foråret 2020 overtog Bilforum, forhandler af Seat.

- Efter fusionen og efter at Autohuset Kronsbjerg flyttede sine aktiviteter fra Odensevej til Bilforums domicil på Grønnemosevej, fordi der her var bedst plads til begge bilmærker, var det vores hensigt at gå i gang med en større renovering af bygningerne her i foråret, fortæller afdelingschef  Casper Mysling.

Planerne blev dog ændret, da regeringen før jul lukkede Danmark ned, og også det lokale bilhus kunne se frem til en periode uden kunder.

Annonce

- Vi handlede hurtigt, for vi kunne jo lige så godt udnytte nedlukningen til noget positivt og få håndværkerne i gang med renoveringen. Nytårsaftensdag havde jeg derfor et møde med en entreprenør, vi fik underskrevet en kontrakt - og den 5. januar blev de første spadestik taget, fortæller Casper Mysling.

Showroom med to udtryk

Renoveringen er en relativ stor omgang, fortæller afdelingschefen på turen rundt mellem stilladser, værktøj og paller med byggematerialer.

- Ombygningen handlede i første omgang om det 600 kvadratmeter store showroom, som først skulle have støbt et gulv. Derfor er der gravet en del jord ud fra bygningen, hvilket tog sin tid, men nu står gulvet flot med nye klinker og klar til fabriksnye biler fra de to mærker, siger Casper Mysling.

Han fortæller, at biludstillingen fremover deles af de to bilmærker, og at hver afdeling kommer til at leve op til Nissan og Seats standarder. Det gælder gulv, vægge, lofter og inventar, så de to afdelinger bliver helt forskellige i sit udtryk.

For Autohuset Kronsbjerg i Svendborg, som i dag beskæftiger 20 ansatte, både salg og værksted, har det været en let proces at fusionere de japanske og spanske biler.

- Autohuset Kronsbjerg, som har afdelinger i også Odense og Nyborg, har haft et godt samarbejde med både Seat og Nissan gennem mange år. Vores afdeling i Odense har således solgt begge bilmærker i en årrække, så vi har høstet erfaringer herfra, ligesom medarbejderne i Bilforum, hvor langt de fleste er fortsat i den nye konstellation har hjulpet os flot på vej, siger Casper Mysling.

Han glæder sig især over, at den tidligere indehaver af Bilforum, Kurt Christiansen, som i Svendborg fik stor succes, da Bilforum var Citroën-forhandler, er stil going strog og gerne tager nogle år mere som bilsælger for Autohuset Kronsbjerg.

Annonce

Glæder sig til en normal hverdag

Det moderniserede showroom står klar til indvielse, når Autohuset Kronsbjerg åbner mandag den 5. april, 2. påskedag, mens der lige går et par uger mere, inden kontorer og værkstedsindskrivning står helt klar.


Ombygningen handlede i første omgang om det 600 kvadratmeter store showroom, som først skulle have støbt et gulv. Derfor er der gravet en del jord ud fra bygningen, hvilket tog sin tid, men nu står gulvet flot med nye klinker og klar til fabriksnye biler fra de to mærker.

Casper Mysling


- Vi ville jo allerhelst byde vores kunder og samarbejdspartnere velkommen til vores nyistandsatte bilhus med en kæmpe åbningsfest, men det lader sig jo ikke gøre i denne coronatid.

- I stedet går vi med tanker om at lave nogle gode kampagner, der strækker sig over nogle uger eller en måneds tid. På den måde bliver der tid til at kigge ind forbi, også en stille tirsdag formiddag, i stedet for, at alle skal stimle sammen en lørdag eftermiddag, forklarer Casper Mysling, der glæder sig til en normal hverdag efter ombygningen og covid-19.

- Vi har haft åbent for bilsalg under hele nedlukningen. Så har vi mødtes med vores kunder hjemme hos dem eller på offentlig grund og tilbudt prøvekørsler, men nu må kunderne heldigvis komme i butikken igen, siger han.

Annonce

Sommerdæk med kvalitet

Casper Mysling forudser en travl periode med salg af nye biler, men også værkstedet med skift til sommerdæk.

- Kalenderen er allerede ved at være godt fyldt med aftaler, og mit råd til valg af sommerdæk er først og fremmest at vælge et dæk af ordentlig kvalitet. Et billigt dæk kan vise sig at blive dyrt i længden på grund af højere rullemodstand og kortere levetid, og det kan også udgøre en sikkerhedsrisiko.

- Her tilbyder vi blandt andet dæk fra dæk fra Bridgestone, som vi og vores kunder er glade for, da det er et støjsvagt dæk, der holder længe, siger Caspar Mysling.

Hvis man ikke selv gider bøvle med at skifte og opbevare sine dæk, så kan man tilvælge dækskift og opbevaring som en del af sin serviceaftale hos Autohuset Kronsbjerg, der har 400 sæt hjul liggende til opbevaring for kunder på Sydfyn.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Biodiversitet og trafiksikkerhed cykler side om side

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Musikværtshus med ny ejer: Rasmus overtager Rasmus

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gyldne dråber: Guld til Holm

Ugeavisen Svendborg

Giant Steps klar med sæsonens første koncert

Ugeavisen Svendborg

SIMAC slår rekord: Martime aspiranter flokkes til Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Hundetræning giver pote

Ugeavisen Svendborg

Tapas, tango og fortælling: Broholm forvandles til Buenos Aires

Ugeavisen Svendborg

Arier i vandkanten og under åben himmel

Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Film om Blixen efter Afrika - historien om en mester og hendes lærling

Ugeavisen Svendborg

Inkluderende fællesskab i varme skær af byens lygtepæle

Ugeavisen Svendborg

Ung frisør i ny rolle

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Jeg falder for spændende mænd - men det ender med psykisk og fysisk vold

Ugeavisen Svendborg

Musikskole står klar til ny sæson: Peder Most Garden opruster med tre nye undervisere

Ugeavisen Svendborg

Hesselager sportsuge klar med program

Ugeavisen Svendborg

Fællesklang: Væk byen til live med sang

Ugeavisen Svendborg

Havnens frie fugle: Udstilling går bag om drømme i et råt miljø

Ugeavisen Svendborg

300 hektar skov skal øge biodiversiteten i Svendborg Kommune

Ugeavisen Svendborg

Verdensmål lokalt og globalt

Ugeavisen Svendborg

Indvielse af ny skolebygning

Ugeavisen Svendborg

Verdensmester i badminton spiller nu tennis i Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Tillykke med de to år

Ugeavisen Svendborg

Brætspilscafé på biblioteket

Ugeavisen Svendborg

Bjæf og knurren i hundeforening: Instruktører kapper hundesnoren og danner ny forening

Annonce