Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sidste udkald for indstilling af priskandidater

Laura Teglhøj vandt Ungdomstalentprisen i 2017. Her er hun flankeret af daværende kulturudvalgsformand Henrik Nielsen (tv.) og konferencier Kim Linnet. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Borgerne kan være med til at foreslå, hvem skal vinde årets otte kultur-, idræts- og spejderpriser.
Annonce

Svendborg: I Svendborg er der tradition for at hylde de ekstraordinære indsatser, der året igennem finder sted indenfor idræts-, kultur- og spejderliv. Det gøres ved at uddele otte priser til personer og grupper, der på forskellig vis har markeret sig positivt, eller gennem årene har været en særlig ildsjæl på sit området.

- Selv om det sidste halve år ikke har været som det plejer hos nogen i forenings- og kulturlivet, giver det kun ekstra anledning til at opfordre borgerne til at indstille kandidater til priserne og dermed opmuntre og anerkende vores talenter og ildsjæle til at blive ved med at brænde, lyder det fra Birgitte Skriver Møller fra Kultur og Fritid.

Annonce

Priserne

De otte priser der kan indstilles til er Årets Kulturpris, der gives til en person eller til en kunstnerisk, skabende gruppe af personer bosiddende i Svendborg Kommune, som har ydet en ekstraordinær indsats for at sætte Svendborg på det kulturelle landkort.

Årets Kulturtalentpris gives et ungt menneske (15-25 år), der har vist en særlig kunstnerisk og/eller kreativ begavelse, og som dyrker dette på et ekstraordinært højt niveau for sin aldersgruppe. Prismodtageren skal have boet størstedelen af sit liv i Svendborg Kommune.

Årets Kulturfællesskabspris gives til en forening eller en gruppe, der har ydet en ekstraordinær indsats for kulturen i Svendborg, og som gør en forskel inden for sit kulturområde.

Prisen til Årets Idrætsforening gives til en idrætsforening, der har gjort et unikt stykke arbejde for deres medlemmer. Det kan være i form af nye tidssvarende idræts- og motionstilbud, til gavn for den brede befolkning, nye måder at rekruttere medlemmer på, eller måske noget helt andet, som har været til gavn for foreningens medlemmer.

Prisen til Årets Idrætstalent gives til et hold eller enkeltperson, som har ydet en særlig idrætspræstation i det forgangne år. Personen og foreningen skal have hjemsted i Svendborg Kommune.

Prisen til Årets Idrætsleder gives til en leder, der i det forgangne år, eller gennem en længere årrække, har ydet et særligt leder eller træner arbejde.

Hos BUS - Spejdernes Samråd - gives Årets Lederpris til en aktiv leder, der skaber fællesskaber, der rækker udover sig selv. En der i året eller gennem en årrække har ydet et særligst stykke lederarbejde og har noget på hjertet, eller en der har udvikler spejder/FDF oplevelser for børn og unge - lokalt, nationalt og internationalt.

Årets Knoklerpris gives til en gruppe, enhed, klan eller enkeltperson, der gør noget ekstraordinært for fællesskabet. En kandidat, der fungerer som lokalt kraftcenter for børn og unges fælles oplevelser, og som har gjort et ekstraordinært stykke arbejde for sine medlemmer.

Indstillingsskema og kriterier findes på hjemmesiden www.svendborg.dk/prisfest2020, og der er deadline for indstillinger fredag den 25. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Nils Holgersen flyver igen

Ugeavisen Svendborg

Hjælp til følsomme fødder

Ugeavisen Svendborg

Pengegave til maritimt museum

Annonce