Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sig Allo Allo til ny og lokal øl

Elke Sagal og Frederik Johansen, værtspar på Café Allo Allo, skåler og takker brygmester Erik Nielsen, Ø-Bryg på Thurø, for godt samarbejde i udviklingen af en signatur-øl til cafeen. Foto: Michael Thorbjørnsen
Café Allo Allo i Gerritsgade har gået sin egen signatur-øl, som er brygget hos Ø-Bryg på Thurø.

Svendborg: Den franskinspirerede Café Allo Allo, som for et år siden åbnede i Gerritsgade, har brugt coronanedlukningen til ikke blot at nymale og justere indretningen, men til også at få brygget sin egen øl.

- Jeg sad for et par måneder siden med en af mine gode venner og nød en kold øl, da han foreslog, at Café Allo Allo da skulle have sin egen signatur-øl.

- Den skulle jeg lige synke et par gange, men synes faktisk så godt om ideen, at vi gik videre med projektet, fortæller Carsten Johansen, som står bag cafeen sammen med sønnen Frederik Johansen - og de to mænds bedre halvdele, hustruen Kirsten Johansen og kæresten Elke Sagal.

Annonce

- Vi vil gerne sætte et lokalt og bæredygtigt aftryk med vores café, og da vi synes, at ideen om vores egen øl var sjov og gav god mening, kontaktede vi fluks Ø-Bryg på Thurø for at høre, om de kunne hjælpe os videre, siger Frederik Johansen.

Ø-Bryg var klar

På Ø-Bryg var det indehaver og brygmester Erik Nielsen, der tog telefonen, og han var med på ideen.

- I vores branche skal vi jo hjælpe og støtte hinanden, ikke mindst lokalt, og derfor strækker jeg mig altid langt, når jeg  får henvendelser vedrørende sådanne specialopgaver, som også for mig giver god mening. Min ølproduktion er jo, sammenlignet med de større bryggerier, ikke stor, og derfor har jeg som regel tid og plads til at tage disse mindre bestillinger ind, forklarer Erik Nielsen.

Han afleverede herefter 12 forskellige øltyper til Café Allo Allo.

- Vi gik så i gang med at smage - og fandt frem til, at "Amerikansk Steam Beer" havde en smag, vi alle kunne lide, og som vi derfor også tror vil falde i vores gæsters smag, siger Frederik Johansen.

Herefter gik Erik Nielsen i gang med at lave en "special edition" til Café Allo Allo.

- Øllen er brygget af letristet malt og efterlader blide toner af karamel. Som humle er der udelukkende anvendt den New Zealandske humle "Nelson Sauvin". Der er tale om en humle, som er utrolig frugtagtig og dufter skønt af melon, fersken og grønne druer, forklarer Erik Nielsen.

Annonce

Akvarel på etiketten

Nu stod Café Allo Allo tilbage med spørgsmålet om etiketten, men her lå svaret lige til højrebenet.

- Da vi åbnede, fik vi i indflyttergave af vores udlejer en sød og vellignende akvarel af vores facade, og det ville vi gerne bruge som etikette, siger Carsten Johansen.


Vi vil gerne sætte et lokalt og bæredygtigt aftryk med vores café, og da vi synes, at ideen om vores egen øl var sjov og gav god mening, kontaktede vi fluks Ø-Bryg på Thurø for at høre, om de kunne hjælpe os videre.

Frederik Johansen


Kunstneren bag, Olaf Søndberg, Skårup, pensioneret gymnasielærer og nu en habil fritidskunstner, blev kontaktet, og han gav straks tilladelse til at værket gerne måtte pryde den nye øl.

Olaf Søndberg med den originale akvarel,  som nu også udgør etiketten på den nye øl i Café Allo Allo. Foto: Michael Thorbjørnsen

Den friskbryggede Allo Allo-øl kan nu nydes af gæsterne i cafeen, men kan også købes med hjem i en gaveæske med tre flasker eller i en mindre trækasse med seks flasker.

Annonce

Kontaktede erhvervsministeren

Frederik og Carsten Johansen fortæller, at Café Allo Allo's første leveår har været med op- og nedture. Cafeen måtte således udskyde sin åbning i forbindelse med den første nedlukning i marts 2020, men da man så fik lov til at åbne sidst i maj, oplevede man, ligesom den øvrige by, en fantastisk sommer med travlhed og en café fyldt med gæster.

- Her gik vi med armene i vejret, men så kom efteråret med nye restriktioner og da nedlukningen så kom i december, var det selvfølgelig en mindre katastrofe, siger Carsten Johansen.

Café Allo Allo blev her, i første omgang, hårdt ramt, fordi man som helt nyetableret virksomhed ikke kunne få del i regeringens hjælpepakker. Her tog Carsten Johansen sagen i egen hånd, kontaktede folketingsmedlem Erling Bonnesen, men hvem han skrev en lang mail til erhvervsminister Simon Kollerup og klagede sin nød.

- Om den mail hjalp ved jeg ikke, men kort efter blev reglerne lavet om, så også nystartede virksomheder kunne få hjælp, hvilket også er sket, siger Carsten Johansen.

Annonce

Café og butik

Café Allo Allo adskiller sig også ved, at gæsterne ikke kun kan købe mad og drikke. Bagerst i cafeen er der således en afdeling med møbler, tæpper, puder, ja, selv rengøringsmidler er til salg.

- Der er tale om bæredygtige og økologiske produkter. Det gælder blandt andet møblerne fra Kerteminde-firmaet Sika, hvor gamle indonesiske huse eller fiskekuttere i teaktræ er hugget op og lavet til møbler, oplyser Carsten Johansen.

Cafeen samarbejder også med en designer, der laver bæredygtigt boligtekstiler, firmaet Simple Goods, der producerer naturlige og plantebaserede rengøringsmidler, samt Hay, der laver brugskunst og andet interiør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Bidder af Bowie

Ugeavisen Svendborg

Opera på havnekanten

Annonce