Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sjældenheder fra gravhøje i sort boks

Luftfoto med de udgravede høje markeret med blå prik og året/årene for udgravningerne. Den røde prik markerer den fredede høj i rundkørslen på Højensvej. Foto: DronefilmFyn
Annonce

Svendborg: Igennem mere end tre årtier er der på Højensvej vest for Svendborg udgravet syv overpløjede gravhøje. Udgravningerne har budt på flere overraskelser og sjældenheder, der har ligget godt bevaret i de mange tusinde år.

I august kan man få syn for sagn i Svendborg Museums udstillingscontainer ”Den Sorte Boks” på P-pladsen ved Dagli' Brugsen i Rantzausminde. Boksen er fra tirsdag den 4. august til torsdag 3. september åben hver dag fra 8-21, besøget er gratis.

Det har i mange år været planen, at der på området, hvor de syv overpløjede høje lå, skulle opføres nye boliger. Men det er blot et par år siden, det lykkedes advokat Søren Ole Knudsen, sammen med firmaet brdr. Thybo Ejendomsudvikling A/S at realisere denne plan.

Fra oldtidens grav- og bopladser til nutidens nybyggeri er der gået 4-6000 år.

- Vi mennesker har altid værdsat gode steder at bosætte os. I oldtiden har man nok søgt de frugtbareste jorder, hvor man kunne dyrke sine sparsomme afgrøder eller gå på jagt og samle forråd i den nærliggende skov. I dag er det mere sådan noget som havudsigt eller grønne omgivelser, der er eftertragtet, og begge dele får man med boligområdet ”De Syv Høje”, fortæller Lone C. Nørgaard, arkæolog og museumsinspektør ved Svendborg Museum, der har stået for de seneste udgravninger i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce