Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sjælen hænger fast

Michael Thorbjørnsen. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Sjælen hænger fast, skriver forfatteren, poeten og tekstmesteren Simon Maegaard fra Kolding i denne uges avis på side 18 og 19. Skriverkarlen har netop boet en uge i Brechts Hus , og han var begejstret for sit ophold i Svendborg, hvorom han blandt andet skriver:

"En ting er sikkert, hvad angår Sydfyn: Man forsøger ikke at være noget, man ikke er. Her, hvor jorden er det rene honning, findes overskuddet i rige mængder. Nogen taler om ”fynsk magelighed” – andre lægger vægt på den kulturelle rigdom – der er tid til fordybelse i Svendborg.  Det afsindigt velbevarede sydfynske kulturcentrum bugner af liv i de små krogede sidegader, hvor cafélivet kommer til sin absolutte ret i sommervejrets sitren omkranset af de historiske kulisser."

Jamen, manden skriver ikke blot malende, han har også  ret i sine betragtninger. Vi, der bor og lever her, værdsætter måske ikke til daglig vores skønne plet, men så er det jo rart, at andre kan minde os om, at vi rent faktisk bor et sted, andre godt kan misunde os.

At Svendborg i den grad roses, booster selvfølgelig vores selvforståelse, men vi må af den grund ikke blive selvtilfredse, hvilket intet i øvrigt tyder på: I disse uger boomer udviklingen således i Svendborg: SG Huset/Svendborg Idrætscenter står foran en større udvielse, der er spændende planer for Frederiksøen med nyt teater og blå kant - og adskillige boligbyggerier er under planlægning, andre er allerede i fuld gang.


Vi, der bor og lever her, værdsætter måske ikke til daglig vores skønne plet, men så er det jo rart, at andre kan minde os om, at vi rent faktisk bor et sted, andre godt kan misunde os.

Michael Thorbjørnsen


På det kulturelle område er Svendborg efter den første coronakrise for alvor ved at komme i gear igen. Dét skyldes ikke mindst en kommune samt visionære fonde, som har været med til at skyde millioner af tiltrængte kroner i nye, kulturelle tiltag. Pengene har vores mange kreative sjæle igen været hurtige til bruge på events og aktiviteter, som hen over sommeren skal glæde byens gæster - og os selv.

Selvom Svendborg ifølge Simon Maegaard også er en magelig by, så er der altså i den grad fart på udviklingen, og vi har derfor endnu mere at vise frem, når tusindvis af gæster om et år kommer til Svendborg for at deltage i DGI Landsstævne 2021.

"Mærk pulsen, mød magien" er sloganet for landsstævnet, og sekretariatet i Svendborg er i fuld gang med forberedelserne, både med alt det praktiske og PR. I forbindelse med sidstnævnte er der blandt andet lavet en side på Facebook, "L2021 Svendborg Kommune", hvor man kan følge  forberedelserne, men også se herlige interviews med nogle af de personer, som var en del af landsstævnet i Svendborg i 1994. Her kan man virkelig fornemme, at det var en fed og farverig fest, og at sjælen hos mange hænger fast dengang i 1994.

Om et år skal vi skabe en ny fest, men skal det blive en succes, skal Svendborg lykkes, så kræver det, at vi står sammen og alle bidrager, hvor og hvis vi kan. Du kan f.eks. starte med på Facebook at blive ven med "L2021 Svendborg Kommune", dele nogle af opslagene og på den måde være med til at fortælle omverdenen, at der er noget stort på vej på Sydfyn, og at Svendborg bare er noget ganske særligt:)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce