Annonce
Ugeavisen Svendborg

Skole styrker håndværksfag med hjælp fra vinduesproducent

Eleverne på Svendborg Tech får af en konsulent fra KPK Døre og Vinduer undervisning i forskellige typer af døre og vinduer, fremstilling af produkterne og gode råd om alt lige fra produktvalg til montering. Pr-foto
Svendborg Tech har netop indgået en fast samarbejdsaftale med KPK Døre og Vinduer. Aftalen er et led i en større strategi, som har til formål at bygge bro mellem skole og virksomhed med henblik på at styrke håndværket, skabe sammenhæng mellem teori og praksis samt øge opmærksomheden omkring dør- og vinduesfaget.
Annonce

Svendborg: Vi skal have endnu flere dygtige håndværkere i Danmark.

Sådan har budskabet i mange år lydt fra både politikere og arbejdsmarkedets parter. Hos vinduesproducenten KPK Døre og Vinduer bakker man op om det budskab, og derfor har virksomheden nu etableret samarbejder med en række erhvervsskoler, hvor formålet er at skabe større sammenhæng mellem teori og praksis:

- Vi har indgået samarbejdsaftaler med flere forskellige erhvervsskoler, hvor vi løbende tager ud på skolerne med vores produkter og står for nogle af undervisningsmodulerne. Her underviser vi eleverne i dør- og vinduesbranchen, og målet er således at styrke håndværksfaget ved at bygge bro, så teorien kommer endnu tættere på praksis, fortæller Peter Bechmann, der er salgschef i KPK, i en pressemeddelelse.

En af skolerne, der har etableret en fast undervisningsaftale med KPK, er Svendborg Tech. Her ønsker man ligesom vinduesproducenten at styrke håndværket, og de to parter har derfor for nylig indgået samarbejdet. Og på Svendborg Tech har man positive forventninger til ordningen. Det fortæller Steen Ole Hansen, der er lærer på skolen:

- Vi er glade for at have indgået en samarbejdsaftale med KPK og håber, at forløbet vil være med til at give vores elever en bedre forståelse af virkeligheden ude i en stor industriproduktion, som de ikke får hos en mindre virksomhed, hvor mange af vores elever er i lære. Det er guld værd for en skole som os at få en vindueskonsulent herud – det er effektivt og mere økonomisk, end hvis hele klassen skulle afsætte en undervisningsdag til virksomhedsbesøg.

Aftalen mellem virksomhed og skole er meget fleksibel og afhænger i høj grad af, hvad skolen har behov for. Typisk sender KPK en konsulent ud, som holder oplæg om eksempelvis forskellige typer af døre og vinduer, fremstilling af produkterne eller giver gode råd om alt lige fra produktvalg til montering.

Svendborg Tech har etableret en fast undervisningsaftale med KPK Døre og Vinduer. Pr-foto

- Det gode håndværk er vigtigt for os i forhold til at sikre kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Som vinduesproducent har vi således også et stort ansvar i forhold til at styrke håndværket hos den kommende generation. Derfor er vi rigtig glade for at have indgået et samarbejde med Svendborg Tech og flere andre tekniske skoler for på den måde at bygge bro mellem teori og praksis, forklarer Peter Bechmann.

Annonce

Hjælp til flere erhvervsskoler

Udover samarbejdet med Svendborg Tech arbejder KPK også sammen med Den Jydske Haandværkerskole i Hadsten, Roskilde Tekniske Skole, Techcollege i Aalborg og U/Nord i Hillerød, og vinduesproducenten er samtidig i dialog med andre skoler om et kommende samarbejde.

- Vi er rigtig glade for vores nuværende samarbejder, men vil gerne have endnu flere aftaler i hus. I øjeblikket er vi således også i dialog med flere andre skoler. Oprindeligt var det planen at etablere samarbejder med flere skoler i 2020, men på grund af corona har vi været nødt til at nedjustere, forklarer Peter Bechmann og fortsætter:

- Udover at styrke håndværket er samarbejdet jo også med til at øge kendskabet til vinduer og døre ude hos de håndværkere, som i fremtiden skal arbejde med dem. På den måde gavner det både skolen, eleverne og fagligheden.


Vi er glade for at have indgået en samarbejdsaftale med KPK og håber, at forløbet vil være med til at give vores elever en bedre forståelse af virkeligheden ude i en stor industriproduktion.

Steen Ole Hansen


Det er ikke nyt, at KPK støtter op om det gode håndværk og erhvervsskolerne. Virksomheden har eksempelvis i flere år været sponsor for både bygningssnedkere og tømrere ved håndværkskonkurrencerne DM i Skills, Euro Skills og World Skills. Derudover har vinduesproducenten cirka ti lærlinge i oplæring i produktionen.

KPK Døre og Vinduer blev grundlagt i 1976 og har 253 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

10 år med rock'n'roll

Ugeavisen Svendborg

Poesi i haven

Ugeavisen Svendborg

Julemærker i bycentret

Annonce