Annonce
Ugeavisen Svendborg

Skoleelever udvikler demokrati-app

Eleverne fra Haahrs Skole, der har deltaget i det internationale projekt. Privatfoto
Elever fra Haahrs Skole i Svendborg har deltaget i et stort Erasmus+ projekt med elever fra fire andre europæiske lande. Slutproduktet er en app i demokratiforståelse, som alle kan bruge helt gratis
Annonce

Svendborg: Et to-årigt kultur- og demokratiprojekt mellem Haahrs Skole i Svendborg og fire skoler fra Tjekkiet, Slovakiet, Tyrkiet og Kroatien er nu helt afsluttet.

Efter besøg i Svendborg af 35 elever og lærere fra de fire skoler og besøg i såvel Kroatien som Tjekkiet og Slovakiet af i alt 37 lærere og elever fra Haahrs Skole er projektets slutprodukt nu lavet: En demokrati-app, som kan bruges helt gratis af alle, der har lyst til at lære mere om demokrati, historie og kultur i de fem europæiske lande. Med særligt fokus på unge, fortælles det i en pressemeddelelse.

App'en indeholder oplæg til diskussioner, små film, quizzer og informationer om blandt andet Europas historie, de enkelte deltagerlandes historie og demokratiske struktur, om flygtninge, fattigdom, bæredygtighed og unge i Europa. Og har temaer som ”Ideen bag Europa – fortid, nutid og fremtid”, ”Hvad er demokrati” og ”Unge i Europa – hvilke udfordringer giver en digitaliseret verden”.

Hvad er Erasmus+

Erasmus+ er EU’s uddannelsesprogram. Programmet giver tilskud til europæiske mobilitetsprojekter- og samarbejdsprojekter i dagtilbud, grundskoler, ungdomsuddannelser mv.

Formålet med Erasmus+ er at styrke kvaliteten af formel og uformel læring for dels at fremme kompetencer til arbejdsmarkedet dels for at fremme europæiske værdier.

I programmet indgår de 27 EU-medlemslande, EØS-landene Norge, Island og Liechtenstein samt Serbien, Tyrkiet og Makedonien.

I 2020 er der afsat omkring 36,3 millioner euro til danske ansøgere.

Annonce

Begejstring fra eleverne

Indholdet til app'en er skabt i fællesskab mellem eleverne i de fem lande – under de forskellige besøg. Derefter har et valghold på den nuværende 9. årgang på Haahrs Skole, der selv var på besøg i Slovakiet, produceret app'en.

I arbejdet har eleverne fået kyndig vejledning fra it-arkitekt Anders Bech Mellson fra det svendborgensiske firma App Bureauet. Anders Bech Mellson har udarbejdet en slags skabelon og introduceret eleverne og lærerne til logikken bag apps, lidt programmering mv.

Hos eleverne er der begejstring over arbejdet med at udvikle en app.

- Det var spændende at lære, hvordan det foregår med en app, og hvor nemt det faktisk er at få en app op at stå. Jeg tænker, appen kan give et godt indblik i, hvordan de forskellige lande virker, og fordi den er lavet af unge, er det måske også nemmere for andre unge at forstå, siger Elva Skov Vind fra 9.B på Haahrs Skole i pressemeddelelsen.

Annonce

Læringsmæssigt boost

Lærer Lars Kjerulf Larsen, der er en af tre deltagende lærere fra Haahrs Skole, håber appen kan være med til at inspirere andre lærere til at inddrage moderne og populær teknologi i undervisningen.

- Det er krævende at udvikle en app med virkelig pædagogisk power i, men omvendt er en app også et ret simpelt værktøj at bruge i den almindelige undervisning, som eleverne synes er spændende at arbejde med.

- Samtidig kan arbejdet med en app give for eksempel historieundervisningen et læringsmæssigt boost på it-området. Så måske vores app kan give andre lærere mod på at inddrage kodning/apps i undervisningen eller i internationalt samarbejde, siger Lars Kjerulf Larsen. Det toårige projekt på tværs af grænserne af de fem lande hedder EURAC – European Ressources and Challenges og er støttet af Eramus+ under EU med i alt 131.000 euro. App'en er nu sendt til EU som afsluttende produkt sammen med den afsluttende rapport.

Har du lyst til at kigge nærmere på demokrati-appen, kan den hentes på: https://eurac-app.glideapp.io/

Eleverne fra Haahrs Skole har sammen med elever fra en række andre lande lavet en ny app.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sjælen hænger fast

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Kunstner viser rundt

Ugeavisen Svendborg

Bo banker rusten af

Annonce