Annonce
Ugeavisen Svendborg

Skulptur fejrer sammenhold og fællesskab

Den nye skulptur blev afsløret med taler. Foto: : Torben Frost, Stenstrup.
Kirkeby fik endelig et kunstværk, der hylder fællesskabet, frivillighed og sammenhold i lokalsamfundet.
Annonce

Kirkeby: 16 år skulle det tage. Borgerne i Kirkeby har siden 2004 ønsket en skulptur, der skal fejre sammenholdet og fællesskabet i det lille lokalsamfund. Nu er den færdig og blev i weekenden afsløret ved en lille ceremoni med deltagelse af kunstneren.

Tage Østbjerg, der er medlem af KOO-gruppen Kirkeby, en sammenslutning af børnehus, skole, kirke og foreninger i Kirkeby, glæder sig over skulpturen.

- Det er fantastisk, at det endelig er lykkedes at give Kirkeby og borgerne her den skulptur, de fortjener. Endnu mere fantastisk er det, at det faktisk er takket være de værdier, som skulpturen repræsenterer, at det var muligt at få den lavet.

- Skulpturen hylder fællesskabet, frivillighed og sammenhold. Første gang, vi prøvede at søge støtte til den, var der ingen hjælp af hente. Men så i forbindelse med at idrætsforeningen (Kirkeby IF, red.) havde 75 års jubilæum sidste år, skete der det heldige, at de donerede 100.000 kroner til projektet, og det blev startskuddet, fortæller Tage Østbjerg.

Annonce

Lokale gjorde det muligt

Takket være idrætsforeningens donation kom der pludselig skub i tingene. Dels hjalp det i forhold til søgning af yderligere fondsmidler, og dels trådte lokale kræfter til for at realisere projektet.

Kunstneren er Keld Moseholm ved sit værk. Foto: Torben Frost, Stenstrup

- Der er blandt andet lokale håndværkere, virksomheder og foreninger, som har støttet økonomisk. Skulpturen er en markering af vores fællesskab og den interesse folk har i vores lokalsamfund.

I 16 år har Kirkeby arbejdet med at få deres egen skulptur, som skulle hylde alle de lokale kræfter, der frivilligt gør så meget for sammenholdet og fællesskabet i Kirkeby. Nu er skulpturen der. Det skyldes blandt andet økonomiske ressourcer fra forskellige fonde og lokale sponsorer. Fonden for Fynske Bank bidrog med 30.000 kr., som blev overrakt af Erik Potempa, Fynske Bank, til Jørn Hansen og Tage Østbjerg fra KOO-gruppen i Kirkeby. Foto: Torben Frost

- Det er jo netop stoltheden af og engagementet i vores samfund, der gør, at vi stadig har en købmand her og at vi har en skole og mere til. Så skulpturen er tænkt som noget man som lokal kan se på og blive mindet om, at vi er sammen om at blive ved med at være en by, siger Tage Østbjerg.

Skulpturen står på pladsen foran Kirkeby Kirke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

10 år med rock'n'roll

Ugeavisen Svendborg

Poesi i haven

Ugeavisen Svendborg

Julemærker i bycentret

Annonce